promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Stonehenge legnagyobb titka került a nyilvánosság elé, a fél világ most meg fog döbbenni
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ők lehettek az építők.​

A rejtélyes Stonehenge valószínűleg a világ egyik legrejtélyebb épülete, amelyet évente több millión keresnek fel. Sokakat egyszerűen csak a csodálat hajt, hogy életükben legalább egyszer láthassák a gigantikus épületet, és legalább egy közös fotót is készíthessenek szerelmükkel vagy párjukkal, vagy éppen csak egy olyan fotót, amelyen a hatalmas csoda előtt állnak. Ám rengeteg embert az is nagyon érdekel, hogy került ide az építmény, mire szolgált, és kik voltak az építői.

Utóbbival kapcsolatban egy kutatás (amelynek eredményeit a Parasitology közölte) érdekes felfedezésre jutott, és sokakat meg fog lepni az eredmény, mivel még mindig makacsul él az a hit, hogy nem emberek építették a gigantikus kőmonstrumot.

Az építmény, amely közel 5000 éves, valamikor Kr. e. 2500 körül épülhetett, de nem egyszerre, a szakértők szerint a nagy építkezés több ütemben zajlott az ember létezésének hajnalán. A Stonehenge mellett elterülő faluban a régészek, akik úgy gondolják, hogy itt élhettek a gigantikus építmény építői 19 darab megkövesedett ürüléket találtak, amelyek emberekhez tartoztak.

Ezt a tudomány koprolitnak nevezi.

Az ürülékben pedig parazita férgek petéit találták meg, amely arra utalhat, hogy rosszul megfőzött húst ettek az itt lakó emberek, Stonehenge építői. Úgy tűnik továbbo, hoyg a belőségeket ugyan szerették megenni, de azt nem főzték meg jól.

A faluban, Durrington Walls-ban talált leletek dátumai megegyeznek Stonehenge építésének második szakaszának dátumaival.

Így nézhetett ki amúgy a híres falu, Durrington Walls:

(via Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás