promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A görögdinnye fogyaszt, vagy hizlal? Végre megtudod, mi az igazság
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A görögdinnye alacsony kalóriatartalmú, egészséges táplálék a fogyáshoz. Bármilyen fajta dinnye fogyasztását szezon idején egy vallásos élményhez lehet hasonlítani. Ahogy a hideg lé lecsepeg az álladon, mintha angyalok éneke szólna.

De mielőtt összefutna a szánkban a nyál, nézzük meg élettanilag.

Diéta alatt tilos az édesség, a dinnye viszont tökéletes kalóriaszegény helyettesítője lehet a cukros édességeknek, és segíthet megszabadulni a kilóktól.

Amikor fogyni próbálsz, a fő cél az, hogy a kalóriabeviteled a kalóriafelhasználás alatt maradjon. Ha ezt egy ideig fenntartod, a tested elkezd zsírt égetni üzemanyagként, és a zsírraktárak zsugorodnak. Valójában ez egy kicsit bonyolultabb, de ez a rövid verzió. A második legfontosabb cél, hogy továbbra is kielégítsd tápanyagszükségletedet, annak ellenére, hogy csökkentetted a kalóriabevitelt.

Ez azt jelenti, hogy olyan ételeket kell választanod, amelyek magas tápanyag-kalória aránnyal rendelkeznek, mint például a legtöbb friss gyümölcs és zöldség, teljes kiőrlésű gabonák és sovány húsok.

Valószínűleg áldozatokat kell hoznod, és lemondani a gyorsételek, a feldolgozott élelmiszerek, a sült és zsíros ételek ízvilágáról, mivel nagyon magas kalóriatartalmúak, és ennek ellenére tápanyagszegények. A sütemények, édességek és desszertek szintén lekerülnek az asztalról.

Tudtad, hogy egy gömb csokoládéfagylalt 150 kalóriát tartalmaz? Egy brownie 225 kalóriát. Ez nem fog beleférni a csökkentett kalóriatartalmú étrendedbe rendszeresen.

Azonban az alacsony kalória- és magas tápanyagtartalma miatt fogyaszd bátran diéta alatt is a görögdinnyét, a sárgadinnyét és a mézharmat-dinnyét, ha egy kis édességre vágysz.

Az Országos Egészségügyi Intézet szerint az 1200–1500 kalóriát tartalmazó napi étrend megfelelő a legtöbb nő számára, ha fogyni szeretnének, és egy csésze sárgadinnye ennek mindössze 3,5–4,5 százalékát teszi ki. Igaz, hogy a sárgadinnye magas szénhidráttartalmú, de mértékkel fogyasztva a dinnyében lévő szénhidrát nem akadályozza a fogyást. A dinnye szénhidráttartalmának nagy részét természetes cukrok teszik ki, de vannak élelmi rostok is benne.

A rost a növényi sejtfal kemény része, amelyet a szervezet nem tud megemészteni. A rostok nemcsak a bélműködés normalizálásában segítenek, hanem a gyümölcsben található természetes cukroknak a szervezet vércukorszintjére gyakorolt ​​hatásának mérséklésében is. A rost rendkívül laktató tápanyag. Lassítja a gyomor kiürülését, aminek köszönhetően hosszabb ideig érezheted a jóllakottságot.

A dinnye emellett számos vitamin és ásványi anyag, például C-vitamin, kálium, niacin és A-vitamin gazdag forrása, így ha kevésbé tápláló, magasabb kalóriatartalmú ételek helyett fogyasztod, tökéletes választás.

De, mint minden ételnél, itt is fontos, hogy ne vigyük túlzásba.

A friss málna és áfonya is alacsony kalóriatartalmú, tápanyagban gazdag gyümölcs, amely különösen magas rosttartalmú. Próbáld meg a dinnyét és a bogyós gyümölcsöket vegyesen fogyasztani.

Próbáld ki a görögdinnyedarabokat bazsalikommal és egy kis balzsamecettel, hozzáadva egy kis feta sajtot, de tavaszi salátával is isteni, és kipróbálhatod a dinnyét menta, tökmag, és apróra vágott lilahagyma keverékével egy kis könnyű olívaolajos és ecetes öntettel meglocsolva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás