promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhagyatott vasúti sín, vadregényes táj, és sehol egy turista - Magyarország egyik rejtélyes helye, a Fekete-völgy
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Börzsönyben található Csarna-völgy, azaz a Fekete-völgy, viszonylag háborítatlan túraútvonal, annak ellenére, hogy a börzsönyi kék jelzés mentén halad. 

A terület csendje, nyugalma és vadregényes tája magával ragad mindenkit, aki egy kicsit is kikapcsolódni vágyik a városi nyüzsgésből.

Nem csak a háborítatlan táj, ami elragadja fantáziánkat, de a korábban 200 kilométer hosszan vonuló vasúti sín maradványai egyben hátborzongató és izgalmas érzést keltenek.

A túraútvonal több gázlón is átvezet és van, ahol faágon kell átjutnunk, de van, ahol a régi sínek maradványai nyújt támaszt, hogy ne essünk bele a patakba.

A túra rendkívül változatos, és több kíméletlen kaptatót is magában rejt, de megéri megmászni, hiszen a csúcson egy rövid gerinc túra útán hihetetlen látványban lesz részünk, ahol a Börzsöny összes csúcsa elénk tárul.

Egy kis leírás a túráról:

Az Északnyugati-Börzsöny legszebb túraútvonala a kemencei kisvasút végállomásától indul és a vadregényes Fekete-völgyön át fel a Salgóvár 715 méter magas romjaihoz vezet.

A csodás panorámájú sziklás Holló-kő érintésével az Ökör-orom és a Jancsi-hegy gerince következik, ahonnan visszatérünk egy könnyedebb erdei séta után a kiinduló pontra.

A túra hossza közel 12 kilométer, amit átlag tempóban 5 óra alatt lehet teljesíteni, és az 500 méter szintkülönbség sem könnyíti meg a dolgunk, de az biztos, hogy nem fogjuk megbánni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás