promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális látvány és extrém sziklák Pesttől mintegy 21 kilométerre: Ha tériszonyod van, ne nézd meg!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Budai-hegységben található Nyakas-kő az egyik legextrémebb sziklaformáció a főváros környékén, de országos szinten is. A környéken válogathatunk a túraútvonalakból, vannak hosszabbak és rövidebbek is.

Magyarországon a Budai-hegységben található Nyakas-kő az egyik legextrémebb sziklaformáció a főváros környékén, de országos szinten is. A környéken válogathatunk a túraútvonalakból, vannak hosszabbak és rövidebbek is.

Az érdekes sziklaformációk különböző kőzetek lerakódásának eredménye, amit a természetes erózió az idő előrehaladtával formált meg a ma is látható egyedi látképre.

A sziklákat turista útvonalon tudjuk megközelíteni, fel is mászhatunk rájuk, ha elég bátrak vagyunk.  Kevesek által ismert túraútvonalon javasolt bokafogó cipőben túrázni, akár kutyákkal is.

Ha elértünk a Nyakas-kőhöz hihetetlen látvány tárul elénk, nem is gondolnánk, hogy Magyarországon vagyunk, azon belül is a főváros vonzáskörzetében.

Az ismert túra influencer Dr. Panyik Anita egyik kedvenc Budapest környéki útvonala a Biatorbágyi Nyakas-kő túraútvonal, aki eszméletlen képeket és izgalmas YouTube videóban motiválja az embereket, hogy töltsenek minél több időt a természetben.

Nyakas-kő. Szuper túraútvonal Budapesthez közel.

Posted by Panyik Anita-túrázz velem on Wednesday, May 4, 2022

Miért ez az egyik kedvenc helyed?

Nem titok, hogy szeretem az extrém helyeket és túrákat, és Nyakas-kő látványa abszolút eltér a megszokott és közismert túráktól. Szinte végi lehet sétálni a sziklaszirten, de akár piknikezni is tudunk miközben hihetetlen panorámában van részünk.

Hogyan fedezed fel ezeket a helyeket? Van valami bevált trükköd?

Igen, a közösségi médiát én erre használom, keresem a mások által már felfedezett helyeket és utána addig kutatok az interneten, amíg megtalálom, hogyan is juthatok el oda.

Te, mint véleményvezér, akit sokan követnek és akinek adnak a tanácsaira, nem érzed magad felelőtlennek, hogy egy – egy kép kedvéért sziklák szélére merészkedsz?

Az oldalaimon nem csak túratippeket adok, hanem rendszeresen edukálok.

Hogyan induljunk neki a túrának, mit vegyünk fel, milyen cipő javasolt, és milyen veszélyei vannak az adott útvonalnak. Az extrém képek ellenére mindig is a biztonságot tartottam a legfontosabbnak!

Most már nem csak Instagramon, és Facebookon, de YouTube-on is osztasz meg túrával kapcsolatos tartalmakat. Mit várhatunk tőled még idén?

Hihetetlenül boldog és izgalmas időszakát élem az életemnek, ugyanis túratársammal, a szerelmemmel hamarosan összeházasodunk és éppen költözünk is, így nagyon elfoglaltak vagyunk, de ennek ellenére is szinte hetente érkezünk túra tartalmakkal, amit most már egy szuper jó kis csapattal forgatunk le a követők számára.

Viszont az esküvőnk után nagyon izgalmas és extrém tartalmakkal jövünk, hiszen a nászutunk sem lesz átlagos.

Ha még nincs tervetek a hétvégére, akkor mindenképp kiránduljatok el a Biatorbágyon található Nyakas-kőre!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás