promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt Katalin hercegné sorsa, közleményt adott ki a palota

Eldőlt Katalin hercegné sorsa, közleményt adott ki a palota

Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions

A rákbetegséggel küzdő Katalinról hivatalos bejelentést tett a Kensington-palota.

A walesi hercegné „rákmentes” a kemoterápia befejezése után

A walesi hercegné, Katalin a Kensington-palota által kiadott videóüzenetben jelentette be, hogy befejezte kemoterápiás kezelését, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy rákmentes maradjon. A hercegné vissza kíván térni a nyilvános szereplésekhez a következő hónapokban, igaz, egyelőre csak korlátozott mértékben.

A kemoterápia vége: egy új fejezet

Katalin hercegné beszámolója szerint hatalmas megkönnyebbülést jelentett számára, hogy lezárult a kemoterápiás kezelése. Az elmúlt kilenc hónapot rendkívül nehéznek és ijesztőnek nevezte, nemcsak saját maga, hanem családja számára is. „Az életem most arra fókuszál, hogy mindent megtegyek a rákmentesség fenntartásáért” – mondta a hercegné, hozzátéve, hogy a teljes gyógyulás hosszú folyamat lesz.

A családi kihívások és új perspektívák

Katalin kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban a rák „bonyolult, félelmetes és kiszámíthatatlan utazásnak” bizonyult. A betegség új szemléletet adott számára az életről, és arra emlékeztette őket Vilmos herceggel, hogy értékeljék az élet apró örömeit, mint például a szeretet és a családi összetartás.

Fokozatos visszatérés a nyilvánosság elé

A Kensington-palota elmondása szerint a hercegné elkezdett otthonról dolgozni bizonyos projekteken, és az év hátralévő részében néhány nyilvános eseményen is megjelenik majd. Bár orvosai egyelőre nem jelentették ki hivatalosan, hogy teljesen rákmentes, a kezelések lezárása pozitív jelekre utal.

Egy új életszakasz reménye

Katalin hangsúlyozta, hogy újult erővel és életszeretettel néz a jövő elébe. Háláját fejezte ki mindazoknak, akik támogatták őt ebben az időszakban, és különösen fontosnak tartja a rákos betegekkel való szolidaritást. „Mindazokkal, akik még most is küzdenek a rákkal, szorosan együtt érzek” – mondta a hercegné.

A család szerepe

A videóban Katalin elmondta, hogy miután kiderült betegsége, időt szántak arra, hogy elmagyarázzák azt három gyermeküknek, Vilmos herceg pedig végig támogatta őt. A hercegné először márciusban osztotta meg betegségének hírét, nem sokkal azután, hogy kiderült, Károly király is rákkezelésen esett át, aki azóta már több nyilvános szereplést is vállalt.

Katalin további tervei és nyilvános szereplések

A Kensington-palota szerint Katalin várhatóan részt vesz a novemberi megemlékezésen, amikor is Vilmos herceget támogatja majd a Cenotaph-nál. Decemberben egy karácsonyi koncert szervezésén is dolgozik. A hercegné jövő évi nyilvános szerepléseit azonban továbbra is az orvosi ajánlások fogják meghatározni.

Katalin januárban hasi műtéten esett át, ahol kezdetben nem találtak rákos elváltozást, de a későbbi tesztek kimutatták a betegséget. Nyílt és őszinte kommunikációja betegsége kapcsán számos elismerést váltott ki a rákos betegek körében, és sokan arra számítanak, hogy a jövőben aktívabb szerepet vállal majd a rákos kutatások vagy jótékonysági szervezetek támogatásában.

forrás: The Guardian