promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar családnak egy millió forintja van nyaralni: elég?
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A válasz röviden: nem. Szakértő keserítette el a nyaralni készülőket.

Ijesztő és egyben szomorú is belegondolni, hogy vannak olyan magyar családok, akik hiába dolgoznak becsületesen, mégsem tudnak eljutni akár egy hosszú hétvége erejéig a Balatonra. Az árak kétségtelenül elszabadultak és ha felmegyünk a leghíresebb szállásfoglaló oldalakra, akkor bizony a legolcsóbbtól a legdrágább rendezést kiválasztva is érhetnek meglepetések.

Most egy szakértő arra a kérdésre válaszolt a Reggeli stúdiójában, hogy mégis mennyi az annyi és egy olyan meglepő számmal jött, amin én személy szerint ledöbbentem: ha egy négytagú család összesen egy millió forintot szán a nyaralásra, akkor már meg kell húzniuk a nadrágszíjat.

Ijesztő ez a szám, még lassan ízlelgetve is, hiszen ez hatalmas összeg, sok család nem tud ennyit félretenni és ez már egy olyan szemmel jól látható összeg, ami a legtöbb magyar háztartásból hiányozna. Felmerül a kérdés: akkor már nem is létezik olcsó nyaralás? A válasz az, hogy de, csak elengedhetetlen, hogy elfogadjunk néhány kompromisszumos megoldást.

Ezek egyike az utazás módja: sokan még mindig a kocsira esküsznek, ha egy napon belül elérhető úticélt néznek ki, ezt bizonyítja az is, hogy főszezonban a határon több órás sorokkal is számolni kell, holott ez a lehető legdrágább módja annak, hogy eljussunk a kiszemelt nyaralóhelyre. Elsőre talán jó ötletnek tűnhet, sokan csak legyintenek rá, hogy megvan ez három tank benzinből, de tegyük a szívünkre a kezünket és ismerjük be: általában nincs meg annyiból.

Továbbá a kocsit kint is tankolni kell, külföldön pedig sokszor még drágább a benzin és ehhez hozzájönnek még az autópályadíjak, amiket sokszor elegánsan elfelejtünk.

Vannak egyéb tippek is, amivel spórolhattok, ebben a videóban remek tippeket kaptok:

Érdemes lehet tehát körülnézni a repülőjegy árak között, amik elsőre borsosnak tűnnek, ám ha elfogadjuk a tényt, hogy nem vihetjük magunkkal a fél háztartást (csak felár ellenében, ha kifizetjük a plusz poggyászt), akkor ehhez az árhoz tényleg semmi nem jön hozzá. A helyi tömegközlekedés általában nem drága és nem láttam még olyan országot, ahonnan ne lehetett volna bejutni a városba a reptérről egy buszjegy áráért. A közhiedelemmel ellentétben az autóbérlés sem annyira drága, mintha saját járművel érkeznénk, így érdemes ezt a lehetőséget is megfogadni.

A másik, amire sok család nem is gondol: a vonat. Sok tengerparti városba megy közvetlenül vonat Budapestről és bár ez kisgyermekkel okozhat némi fennakadást, ezt máris megoldja az, ha a jegyünket egy hálókocsis kabinba vesszük, ahol a gyerkőcök is el tudnak játszani. Persze nem a megtestesült luxus ez, cserébe hihetetlenül sokat tudunk spórolni az utazáson, ami a az oroszlánrészét teszi ki egy nyaralásnak.

Az RTL Klub stúdiójába behívott szakértő véleményét itt tudod meghallgatni, azt is elmondja, hogy hová nem érdemes most utazni:

Folytatjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás