promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs olcsóság, kevesebb mint 8000 Forintért tengerparti utazás, kevés magyar ismeri ezt a csodás helyet
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha nem volt még ennyire olcsó és egyszerű a tengerparti kiruccanás, csodálatos országot fedezhetsz fel szemkápráztatóan olcsón.

Sokan álmodozva gondolnak a nyaralásra és el is hessegetik maguktók a gondolatot, azzal, hogy erre most nincs pénz. Nem kell azonban több száz ezres kiadásokra gondolni, ha nyitott szemmel járunk, akkor igazán kivételes lehetőségek jöhetnek velünk szemben. Most éppen egy ilyet mutatunk nektek. Az Európa Start nevű kezdeményezéssel több európai országba juthatunk el nagyon kedvezményes jegyáron. Mi most egy szlovéniai úticélt mutatunk nektek, ahová átszámolva nagyjából 7800 forint a jegy, a gyermekek pedig 5 euróért utazhatnak felnőtt kísérőjükkel. Közvetlen vonat megy a gyönyörű szlovén városba, így az utazás nem csak olcsó, hanem gyors és kényelmes is. Mit kell tudni erről a kevésbé ismert, tengerparti városkáról?

Kopert Szlovénia tengerpartjának ékköveként szokták emlegetni, ezzel pedig borítékolva van, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk, ha ellátogatunk ide. Ez Szlovénia legnagyobb tengerparti városa, az ország délnyugati részén, az Adriai-tenger partján fekszik. Történelmi múltja és kulturális gazdagsága mellett Koper fontos gazdasági szerepet is betölt, mivel itt található az ország legnagyobb tengeri kikötője. A városban az olasz és szlovén kultúra találkozik, ami egyedülálló atmoszférát kölcsönöz neki.

Koper történelme több ezer évre nyúlik vissza. Az első ismert település nyomai az ókori Görögország idejéből származnak, amikor a várost Aegida néven emlegették. Később a rómaiak átvették a területet és Capris néven alapították meg a várost. A Római Birodalom bukása után Koper a Bizánci Birodalom része lett, majd a frankok, később a Velencei Köztársaság uralma alá került. Ez utóbbi időszak különösen jelentős volt a város fejlődése szempontjából, hiszen a velenceiek számos építészeti és kulturális nyomot hagytak maguk után.

Koper történelmi központja a város egyik legnagyobb vonzereje. A középkori hangulatú óváros szűk utcái, velencei stílusú palotái és történelmi épületei egyedülálló élményt nyújtanak. Az egyik legfontosabb látnivaló a Titov tér, ahol a város legjelentősebb épületei találhatók.

Praetori Palota: Ez a 15. századi palota egykor Koper kormányzójának székhelye volt. Ma kulturális központként és városi hivatalokként szolgál. Az épület pompás homlokzata és gótikus ívei lenyűgöző látványt nyújtanak.

Szent Nazarius-székesegyház: A székesegyház Koper legrégebbi és legfontosabb vallási épülete. Eredetileg a 12. században épült, majd többször átépítették. A székesegyház tornyából gyönyörű kilátás nyílik a városra és a tengerre.

Loggia Palota: A 15. századi Loggia Palota egykor a városi tanács üléseinek adott otthont. Az épület ma kávézóként és kiállítóhelyként működik, ahol helyi művészek alkotásait lehet megtekinteni.

Koper kikötője a város gazdaságának motorja. Ez Szlovénia legnagyobb és legfontosabb tengeri kikötője, amely jelentős szerepet játszik az ország külkereskedelmében. Az ipari tevékenységek mellett a turizmus is fontos gazdasági tényező, hiszen a város történelmi és kulturális vonzereje évente több ezer látogatót vonz.  A város hivatalosan kétnyelvű, a lakosok nagy része beszél szlovénul és olaszul is. Ez a kétnyelvűség a mindennapi életben és a hivatalos ügyek intézésében is megmutatkozik.

Koper környéke híres a kiváló minőségű olívaolajáról és borairól. A helyi olajbogyó-ültetvények és szőlőskertek látogatása népszerű program a turisták körében. Bár Koper történelmi város, modern tengerparti sétányai és strandjai is vannak, ahol a látogatók élvezhetik az Adriai-tenger nyújtotta lehetőségeket. A város számos zenei és kulturális fesztiválnak ad otthont. Az egyik legnépszerűbb a "Koper Gortanova" fesztivál, amely klasszikus zenei előadásokat kínál a város történelmi helyszínein.

Koper városa egyedülálló módon ötvözi a gazdag történelmet, a kulturális sokszínűséget és a modern gazdasági jelentőséget. A város látogatói nemcsak a történelmi látnivalókban gyönyörködhetnek, hanem élvezhetik a helyi gasztronómia remekeit és a tengerpart nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket is. Koper minden szempontból Szlovénia egyik legérdekesebb és legvonzóbb városa, amelyet érdemes felfedezni.

A vonatjegyek (úgy mint a repülőjegyek) árai változnak, van, amikor a fenti árnál drágábban lehet hozzájutni, érdemes folyamatosan figyelni a jegyárakat.

Forrás: drivemagazin

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás