promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Facebokon dühöngenek a becsődölt utazási iroda károsultjai, sok magyarnak ugrott a nyaralása

A Facebokon dühöngenek a becsődölt utazási iroda károsultjai, sok magyarnak ugrott a nyaralása

Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Az egyik közkedvelt utazási iroda a nyári szezon elején jelentett csődöt, a károsultak most futnak a pénzük után.

A Beontrips Kft felfüggesztette utazásszervezői tevékenységét, Budapest Főváros Kormányhivatala törölte az utazásszervező és –közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásból. Ezért a továbbiakban utazásokat nem áll módunkban szervezni és teljesíteni - olvasható a fizetésképtelenné vált cég honlapján

A Beontrips Kft. az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél (EUB) rendelkezik vagyoni biztosíték nyújtására vonatkozó kezesi biztosítással. A károsultak egy része ma olyan üzenetet kapott, hogy az elbíráláshoz szükséges okmányok beérkezését követő 15 naponbelül döntenek az ügyben, de nem zárták ki, hogy akár el is utasíthatják a károsultak igényét.

A Facebookon ötletelnek az utazási iroda károsultjai

A károsultak által létrehozott Facebook csoportban forronganak a kedélyek. Van, aki büntetőjogászhoz fordult tanácsért és arra buzdította a többieket, hogy írásban tegyenek feljelentést és lehetőleg egyazon rendőrkapitányságnál. Erre az egyik kommentben azt írta valaki, hogy ő már járt a rendőrségen, de elküldték azzal, hogy ez nem rendőrségi ügy, menjen a bíróságra. 

A károsultak azt feltételezik, hogy az utazási iroda tulajdonosai már korábban sejthették, hogy az utazásszervezői feladatokat nem lesznek képesek ellátni, ennek ellenére bekérték a foglalások árát. 

Az egyik csoporttag úgy véli, csődbűncselekmény vagy konkrétan sikkasztást követtek el a Beontrips vezetői. Persze ez csak feltételezés, az ügy még csak most kezd kibontakozni és ki tudja, mikor zárul le. Annyi biztos, hogy több száz utas járt pórul és akik még nem kapták vissza a pénzüket, most futnak a befizetett összegek után. 

Vannak, akik utalványt vásároltak például ballagási ajándéknak, több százezer forint értélben. Ők is becsapva érzik magukat, ugyanis a néhány napja vették az utalványokat és szerintük már akkor tudhatta az utazási iroda, hogy nem fogják tudni beváltani a ballagók az ajándékot. 

Egy utazási szakember szerint egyébként a Beontrips úgy tűnt, hogy egészen stabilan működött mostanáig, szép eredményeket közöltek korábban. 2017-ben még a lengyel piacra is beléptek.

Weboldaluk is bizalmat kelthetett számos utazni vágyóban, ahogy most is olvasható a honlapon: „többszáz légitársaság és több százezer hotel, valamint számos transzfer, bérautó és programszervező szolgáltatás ajánlatait kínáljuk, hogy megtaláld az igényeidnek legjobban megfelelő utazást.”