promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szállásadók megőrülnek a nyaralók trükkjeitől - ha ezekre figyelsz, hatalmas összeget spórolhatsz
Borítókép:  profimédia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kis turpissággal túl lehet járni mindenki eszén, és miért ne tennénk, ha így pénzt spórolhatunk?

Az infláció ellenére mindenki szeretne egy jót nyaralni idén. Ezt mutatja a Szallas.hu felmérése is, amiből kiderült, hogy az elmúlt hetek kedvező időjárása élénkítette a foglalási kedvet.  Az online szállásközvetítő legfrissebb adatai szerint az eddig beérkező nyári foglalások mennyisége 19 százalékkal még elmarad a tavalyi rekordtól, illetve a pandémia előtti 2019-es szintet is alulról súrolja. Az utazók az idén előbb kezdték el lefoglalni a vakációhoz a szállást, a szezonhoz közeledve viszont nem nőtt tovább kiugróan a kereslet. Régiós szinten az előző évek nyári trendjeihez hasonlóan a Balaton a legnépszerűbb, mostanra már minden 3. nyári foglalás ide szól. A turisztikai attrakciók közül az Egri Vár, a Szalajka-völgy, a Szépasszonyvölgy, a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ és a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő a legkeresettebbek.

A nyaralás egy fantasztikus lehetőség arra, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk, de gyakran magával hozhatja a pénztárcánk terhelését is. Azonban nem kell, hogy a nyaralás drága legyen. Sokféle módon spórolhatsz anélkül, hogy lemondanál a kellemes élményekről.

Min tudunk spórolni?

  • Előre foglalj: Az időben történő foglalás általában kedvezőbb árakat kínál. Ha előre tervezel, és időben lefoglalod a szállást és az utazást, nagyobb esélyed van arra, hogy kedvezőbb áron juthatsz hozzájuk. Ne várj az utolsó pillanatra, mert akkor a lehetőségek szűkülhetnek, és magasabb árakkal találhatod szemben magad.
  • Keresd a last minute ajánlatokat: Ha rugalmas vagy az utazási időpontokkal, érdemes figyelni a last minute ajánlatokat. Gyakran előfordul, hogy az utazási szolgáltatók az utolsó pillanatban kedvezőbb árakat kínálnak, hogy megtöltsék az üres helyeket. Így akár jelentős megtakarítást is elérhetsz.
  • Válassz olcsóbb úti célt: Nem kell mindig a legnépszerűbb és legdrágább úti célt választanod. Sokszor ugyanolyan szép és érdekes helyeket találhatsz, amelyek általában olcsóbbak. Fedezd fel a kevésbé ismert városokat vagy vidéki területeket, ahol az árak általában alacsonyabbak lehetnek.
  • Válassz olcsóbb szálláslehetőséget: A szállás általában az egyik legnagyobb költség a nyaralás során. Azonban nem feltétlenül kell luxus szállodában megszállnod. Választhatsz olcsóbb szálláslehetőségeket, mint például panziók, apartmanok vagy Airbnb. Ezek általában kedvezőbb árakkal rendelkeznek, és mégis kényelmesek lehetnek.
  • Főzz saját magadnak: Az étkezési költségek jelentős részét teheti ki a nyaralás során. Ha lehetőséged van, válassz olyan szállást, ahol van konyha, és főzz saját magadnak. Így nem csak pénzt takaríthatsz meg, hanem a helyi ételeket is kipróbálhatod, amelyek alapanyagait a helyi piacokon vagy boltokban beszerezheted.
  • Használj tömegközlekedést vagy biciklit: A közlekedési költségek is jelentős terhet rónak a nyaralásra. Ha lehetséges, használj tömegközlekedést vagy bérelj biciklit a helyi közlekedéshez. Ez nem csak pénzt takarít meg, hanem környezetbarát is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás