promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megalázó film készül Putyinról, pelenkában mutatták az orosz elnököt, az államfő biztos nem mosolygott a lengyelek produkcióján
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész Putyin kiköpött hasonmása.

A legfrissebb hírek szerint az ukrajnai háborúban az ukrán oldal nem áll túl fényesen (egyetlen hazai szakértőként csak Rácz András tollából születnek azok a cikkek, amik alapján Ukrajna hetente megnyeri a háborút), és ennek már személyi következményei is voltak: múlt héten Volodimir Zelenszkij leváltotta a hadsereg főparancsnokát, Valerij Zaluzsnijt, ami az ukrán népesség körében nem aratott osztatlan sikert, megjelentek Zelenszkijt igen kemény hangvételben kritizáló hangok is.

A háborúkat sosem csak a harctéren vívják: mindkét szemben álló fél intenzív propagandamunkát folytat: a mi civilizált, csodálatos népünk küzd ez ellenség barbár seregeivel - nagyjából ezen a szinten működik a dolog.

A nemrégiben lezajlott American Film Market keretein belül egy lengyel filmrendező, Patryk Vega alkotásának előzetesét vetítették le, aminek a címe: Inside the mind of Putin (szabad fordítás kb.: Putyin elméjében).

A filmből egy részletet már levetíttek Kijev közelében, Borodyankában, és olyan részletek vannak benne, amin például az orosz elnök pelenkában, egy kórházban fekszik.

A megkérdezettek ukránokra még úgy is nagy hatással volt a film, hogy a valósághoz semmi köze - sokan elsírták magukat, ami a háború borzalmai közepette teljesen érthető reakció: hogy-hogy nem, a legnagyobb veszteséget az egyszerű civilek szenvedik el, még nem halottunk politikusról, aki a fronton esett volna el. A filmforgatás során a stáb úgynevezett deep-fake technológiát is bevetett, hogy az elnököt játszó színész minél jobban hasonlítson Vlagyimir Putyinra:

Hogy a filmnek milyen hatása lesz, esetleg itthon is be lesz-e mutatva, egyelőre nem tudni, azt azonban azért valószínűsítenénk, hogy az orosz hadsereg nem fog sírva visszavonulót fújni - még az is elképzelhető, hogy az alkotás kontraproduktív lesz, és még nagyobb erőbedobásra motiválja majd az orosz felet.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás