promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oroszok légi párbajra hívták Zelenszkijt, kezdődik a drónok harca Ukrajnában
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megállapodást kötött Oroszország és Irán, ami hatalmas fordulatot hozhat a háborúban.

349. napja tart a háború Oroszország és Ukrajna között. A legfrissebb információk szerint Odessza régióban továbbra is komoly áramkimaradások vannak, ugyanis még mindig nem sikerült elhárítani a hétvégén jelentkezett műszaki hibát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tájékoztatása szerint a szakemberek és a szolgáltatók azon vannak, hogy minél hamarabb helyreálljon az áramellátás, de addig is generátorokat szállítanak a régióba.

Zelenszkij hozzátette, hogy egy új fegyveres testület alakult Ukrajnában, ez az úgynevezett Támadóőrség.

„Köszönöm mindenkinek, aki érdeklődést mutatott a brigádok megalakítása iránt. Köszönöm mindenkinek aki jelentkezett! A jó motiváció és a jó kiképzés egyenlő a védelmi és biztonsági erőink azon képességével, hogy visszaszerezzék azt, ami Ukrajnához tartozik”

- mondta videóüzenetében az ukrán elnök, akit a Wagner-csoport nevű magánhadsereg alapítója, Jevgenyij Prigozsin egy légi párbajra hívta Zelenszkijt.

„Volodimir Olekszandrovics, leszálltunk. "Bombáztuk Bahmutot. Holnap repülök egy MiG-29-essel. Ha úgy akarod, találkozzunk az egekben. Ha nyersz, elfoglalod Bahmutot. Ha nem, a Dnyipro folyóig haladunk”

Mindeközben a Wall Street Journal néhány beszámolóra hivatkozva írta meg, hogy Moszkva és Teherán egy közös projektről állapodott meg, miszerint egy olyan gyárat építenek fel Oroszországban, ami legalább 6000 iráni tervezésű drón készítésére alkalmas. A jelentésben az olvasható, hogy ezek az új drónok gyorsabbak lesznek, és új kihívások elé állítják Ukrajna légvédelmét. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy Oroszországnak

„számos saját programja van pilóta nélküli légi járművek létrehozására különféle célokra. Ezeket a programokat végrehajtják, és Putyin elnök a közelmúltban utasítások listáját fogadta el a pilóta nélküli légi járművek területének fejlesztésére”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás