promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Röhejesen olcsón, 45 forintért vehetünk házat ebben a vízparti városban, tódulnak az érdeklődők a festői szépségű horvát településre
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aprópénzért vehetünk ingatlant ezen a településen, és még a felújításra is adnak támogatást.

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik ingatlanvásárlásban gondolkodnak mostanában. Ha megnézzük a jelenlegi kínálatot a lakások és a házak között, azt láthatjuk, hogy 15-20 millió alatt nem is találni már jóformán eladó ingatlant - legalábbis Budapesten és a nagyobb városokban. A fővárosban ennyi pénzért csupán egy 7 négyzetméteres lakást tudunk venni, ha valaki egy 30 négyzetméteres garzont szeretne venni magának, ahhoz már komolyabb anyagi önerő és magasabb hitel szükséges.

Sokan már abban is gondolkodnak, hogy nem Magyarországon, hanem a szomszédban vásárolnak ingatlant, ebben az esetben viszont érdemes jobban körülnézni a piacon, ugyanis akadnak olyan települések, ahol szó szerint aprópénzért kínálnak házakat.

A horvátországi Legrad nevű városkában például nevetségesen olcsón, akár 45 forintért is hozzájuthatunk ingatlanhoz - igaz, ezt jócskán rendbe kellene hozni, de a helyi önkormányzat a felújításhoz is nyújt támogatást.

A kecsegtető ajánlat azért született meg, mert a legradi önkormányzat ezzel szeretné elérni, hogy növekedjen a település lakossága. Tudniillik amikor az Osztrák-Magyar Monarchia összeomlott 1918-ban, és újrarajzolták a határokat, Legrad kikerült a központi látómezőből, emiatt pedig egyre inkább megfogyatkozott a lakosságszáma.

Így néz ki a festői szépségű vízparti település:


Legrad-ot jelenleg mintegy 2000 ember lakja, ezért a vezetés kitalálta, hogy néhány penny-ért hirdetnek meg ott házakat. Igaz, komoly feltételeknek kell megfelelnie azoknak, akik itt szándékoznak letelepedni; a leendő vásárlóknak ezeknek kell megfelelnie:

  • 45 év alattiaknak kell lenniük;
  • házastársaknak, vagy legalább élettársaknak kell lenniük;
  • büntetlen előélettel kell rendelkezniük;
  • illetve nem lehet ezen kívül más ingatlanuk.


Utóbbival kapcsolatban nincs tisztázva, hogy csak Horvátországra érvényes ez, vagy a világ többi pontjára is. Lehet, hogy csak helyben, és az önkormányzat ezzel akarja megakadályozni, hogy valaki egyszerre több ingatlant is felvásároljon, hogy aztán a felújításuk után azokból nyerészkedjen.

A program 2018-ban indult el Legrad-ban, és most már több gyerek él a horvátországi településen, mint 5 évvel ezelőtt. Mondhatjuk, hogy bizonyos szempontból ez egy helyi CSOK.

Legrad-ban 2021-ben 19 üres házat és elhagyatott építkezési területet bocsátottak árverésre az akkori pénznemen számítva 1 kunás áron. Nyilván ezek mind romos állapotban lévő ingatlanok voltak - némelyikből hiányoztak a nyílászárók, míg a másik borzalmasan penészes volt -, mégis hamar elkeltek, hiszen már 17-et eladtak.

Ráadásul az önkormányzat felújítási támogatást is nyújt mellé: 2700 fontig állják a költségeket, ami kicsivel több mint 1 millió 200 ezer forintnak felel meg. Ugyanakkor a város vezetése azt is felajánlotta, hogy a magántulajdonban lévő lakást vásárolni kívánó új lakosok számára a költségek 20 százalékát fedezik egészen 35 ezer kunáig, vagyis 1 millió 800 ezer forintig.

(forrás: Mirror)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás