promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolog lebegett az égen Horvátországban, azonnal fotó készült róla
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

igazán magával ragadó az ilyen jelenség.

Az ég az a hely, ahol bizony nagyon érdekes dolgok tűnhetnek fel, és minden nap nagyon sok cikk jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy lebegő tárgyakat, füstörvényt vagy éppen valmaiféle különleges jelenséget filmeztek le az emberek a zsebükben hordott okoskütyükkel. Van, amikor a felhők valamiféle emberi arcra hasonlítanak, vagyis mi nagyon sokan ezt látjuk bele a formákba. A szakértők ebben az esetben beszélnek pareidóliáról.

Korábban amúgy Oroszországból érkeztek nagyon furcsa videók, amelyeken különlegesen lebegő füstkörök láthatók, a videók valósak, de a tudósok erre is tudtak olyan magyarázatot adni, amely nagyon is logikusan hangozhat:

Horvátországban pedig elképesztő dolog történt Sziszek felett az égen egy földrengés után, amiről korábban a Total Croatia News is beszámolt. A lebegő felhők ugyanis egy Horvátország alakú felhőt formáltak, így pedig sokan szimbolikusan is azt érezték, hogy ez nem lehet véletlen egy ilyen pusztító esemény után. Tényleg megdöbbentő lehetett, hiszen Horvátország térképe elég tagolt, sok szigettel, és a forma sem annyira kimért, hogy bármely felhő hasonlítson rá. A felhőt amúgy egy udvaron lévő gyermek vette észre, majd a nővére sietett oda, hogy lefényképezze azt. A fotónak a közösségi médiában óriási ereje lett, nagyon sokan osztották meg. Az anya azt is elárulta, hogy a gyermeke imádja a földrajzot, épp ezért azonnal kiszúrta az alakzatot, a Horvátországot formáló felhőket.

Antonija Kmetović, az anya, amúgy a Facebook-poszthoz csatolt leírásban maga is elmesélte, hogy miként élték át a földrengést, és nagyon örül annak, hogy szerencsésen megmenekültek a rázkódások közepette.

IDE kattintva nézhető meg a felhő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás