promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan dolog lebegett az égen Oroszországban, záporoznak a videók
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapos jelenséget tapasztalhattak a moszkvaiak.

Amióta a elterjedtek a videózós mobilok, és mindenkinek a zsebében kvázi ott pihen egy komplett multimédia szett, azóta bizony elképesztően sok felvétel érkezik a Youtube-ra megagyarázhatatlan égi jelenségekről. Hirtelen és váratlanul történik valami, majd előhúzzuk a kis kütyünket, és már minden meg is van, percek alatt fel is tudjuk lőni a felhőbe vagy éppen rögtön valamelyik közösségi média oldalra.

Moszkva felett füstgyűrű jelent meg, amely nagyon különleges látványt nyújtott, tekergőzött is, miközben lebegett. Igazán kísértetiesen festett, és erről a jelenségről több videó is felkerült az internetre. Több videót is látni róla, így valószínűleg nem átverésről lehet szó, ráadásul már a világ más pontjain is találkozahattunk hasonlóval. Természetesen a körgyűrű megjelenése azonnal találgatások ezreit szülte a felhasználókban, miközben a szakértők is elkezdtek élelmesen foglalkozni a ritka jelenséggel,

amely kicsit tényleg úgy fest, mintha egy mozifilm CGI jelenete lenne.

Ám lehet rá magyarázat.

Sok hírportál már nem számolt be róla, de több lakó is úgy közölte az eseményeket, hogy a jelenséget megelőzte egy nagyobb hangrobbanás is, és utána lehetett látni az égen a különleges gyűrűszerű képződményt. Nem egyedi eseményről van szó, hiszen 2014-ben már Angliában láttak hasonlót egy kastély felett. Egyes szakértők arról meséltek, hogy ilyen jelenségek akkor láthatók, ha hirtelen egy kisebb nyiláson keresztül gázok szabadulnak fel, ám azok a légkörben csapdába esnek egy örvényben.

Így nézett ki a ritka jelenség:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás