promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális kinézetű földönkívüli köröket találtak a Szaharában? Kutatócsoport fejtette meg a titkot
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg kör alakú nyomot fedeztek fel a sivatag közepén, a történetükről nagyon keveset lehetett tudni.

A Vox.com újságíró szakértői indultak el, hogy megtudhassák, miért láthatunk több tucat szabályos kört a sivatag közepén, akár a Google Maps-en, azaz a Google Térképén is, minden jelzés nélkül, csupán a semmiben meredni. Ezek a körök távol vannak a civilizációtól, és semmi jel nem utalt arra, hogy emberi kéz alakította ki ezeket. A Redditen a felfedezés láttán nagyon rövid idő alatt óriási érdeklődés mutatkozott a válaszok után.

A földönkívüli dolgok belelátása a sivatag közepén, ráadásul egy kör alakú dologba mindig adott, így azonnal elkezdődött a terefere az eredetükről.

Az amerikai lap sajtósai végül 20 hetet töltöttek el azzal a rejtély és a titok végére járjanak, és elő tudjanak állni egy olyan magyarázattal, ami mellőzhet mindenféle misztikumot és összeesküvés-elméletet. Az újságírók amúgy a sztori nyomára a Reddit-en akadtak egy posztban, ahol képeket is mellékelt a bejegyzés tulajdonosa a történetéhez, amit meg szeretett volna osztani a nyilvánossággal. A kezdetek kezdetén rengeteg e-mailt küldtek ki a Vox munkatársai, hiszen még az sem volt biztos, hogy ezek a szabályos körök tényleg léteznek-e a sivatag közepén.

Erről már a legelején meg is bizonyosodtak, így mehetett tovább a kutatás. Először megkérdezték azt a céget, akik elkészítették a műholdfelvételeket, és ők meg is erősítették, hogy ezek a körök bizony a régebbi felvételeken is rajta vannak, szóval nem átverésről vagy hibáról van szó. A körök léteznek, és ezen a koordinátán meg is találhatók most is a Google Térképen.

A kutatás során rengeteg opció keletkezett, így feltételezték, hogy ősi kutak lehetnek, esetleg valamiféle ősi síremlék, de már a legelején is feljött, hogy esetleg valamiféle kutatás során keletkeztek. Méghozzá még évtizedekkel ezelőtt,

amikor Algériában olajtermelés céljából újabb területeket akartak bevonni. Ezek valójában robbantásnyomok tehát.

A Vox elképesztő videója a kutatásról a Youtube-on is elérhető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás