promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Piramist rejt egy magyarországi erdő, azonnal látni akarod majd
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy nagyon jó kirándulóhely.

Piramisok a világ minden táján találhatók, valószínűleg sokan ezt már megszokták, hogy nemcsak a klasszikus piramisokként emlegetett gízai monstrumok tartoznak ebbe a kategóriába. Közismert tény az is, hogy Dél-Amerikában is rengeteg piramis található, ám már kevésbé ismert tény, hogy bizony a távol-keleti birodalomban, Kínában is találhatók ilyen mostrumok. És talán itt található a legizgalmasabb építmény is, az első nagy, Kínát egyestő császár, Csin-Si-Huang-ti sírboltja, amelyet még nem nyitottak ki a szakértők, és nem is lehet tudni, hogy mikor fogják, várnak egy olyan technológiai megoldásra, amely révén minden tárgyat nagyszerű állapotban tudnak majd kiemelni a helyről.

Van-e Magyarországon piramis?

Erre a kérdésre a válasz szerteágazó lehet, hiszen, mint arról korábban írtunk is, a kunhalmokat is piramisokként tartják számon. Ezek közül sok még az egyiptomi piramisoknál is régebbi, a Kárpát-medence alföldi területein láthatjuk őket szétszorva, és szinten temetkezési célzattal építették ezeket. A titokzatos és különleges halmok száma folyamatos pusztulásuk ellenére is még mindig több ezerre tehető hazánkban. 

Ám van még egy másik piramis is.

Ez Magyarország egyetlen kőpiramisa, és Fejér vármegyében található, méghozzá közel Székesfehérvárhoz. Pontosan Iszkaszentgyörgyön található, a Piramita-hegy tetején. A hegy tetejéről amúgy szenzációs panoráma nyílik a környező tájra, a legendák szerint pedig egy tragikus szerelemnek állít emléket az alkotás, amely egyedülálló a maga nemében. A Google Maps-en is feltűntetik.

A piramis története amúgy a 19. század végén kezdődött, szóval nem egy ősi alkotásról van szó.

(via Csatangoló Blog)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás