promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szlovákiában az égen megjelent a hirtelen megmagyarázhatatlan, azonnal világszenzáció lett
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jókor és jó időben, ilyet elcspíni, szinte hihetetlen fotó készült.

Az ég néha nagyon furcsa játékot játszik velünk, hiszen nagyon ritkán olyan fura dolgok történnek meg, amire egyszerűen nincs magyarázat. Avagy a szakértők és a tudósok tudnak, hiszen például azt, hogy a különböző felhőkbe vagy más tárgyakba arcokat látunk pele, pareidoliának hívják tudományosan. Ez egyfajta evolúciós élmény, és felkészít minket a veszélyre, éberebbé tesz minket az ismeretlenre. Számtalan fotó kering a neten a pareidoliás furcsaságokkal kapcsolatban.

A felhőkben is gyakran látunk nagyon furcsa dolgokat, olyanokat, amelyek hozzánk, emberekhez kötődnek. Ilyen például az, amikor szempárokat vagy éppen állatokat vélünk felfedezni ezekben az égi jövevényekben. Ám a felhők alakformálásának, illetve észlelésének van egy nagyon különleges fajtája, amire számtalan példa akad az interneten is, ez pedig az, amikor konkrétan angyalokra hasonlító jelenséget látunk az égen.

Az egyik legíhresebb eset még Texasban esett meg, amikor Danny Ferraroék hazafelé tartottak kocsival, és az ég közepén egy égi tünemény jelent meg, amely olybá tűnt, mintha angyal lenne, még a felhő mögötti fények is ezt az illúzót erősítették.

De mégis a legcsodálatosabb, a felhőkben angyalt látó fotót Szlovákiában készítették még jó pár évvel ezelőtt, a kép akkor világszenzáció lett. Andrea Dikantova, egy ápolónű készítette, miközben a gyermekeivel játszott. Az "angyal" az őszi égbolton jelent meg, akkor, amikor a Nap már lemenőben volt, így pedig különleges fényfűzér is csatlakozott az így is különleges látványhoz.

A nagy égi jövevényt amúgy Gerlachfalván rögzítették, a Tátrában.

Amúgy épp itt van legközelebb a föld és az ég a Magas-Tátrában, hiszen a Gerlachfalvi-csúcs a Magas-Tátra legmagasabb pontja. A kép IDE kattintva tekinthető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás