promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL most jelentette be: minden hétköznapot érintő műsorváltozás, össze-vissza rakosgatják a döglődő sorozatukat
Borítókép:  RTL
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekesen variál a csatorna, ez sok TV nézőt bosszanthat, de a Fókusz hosszának sokan örülni fognak.

Három héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Fókusz adásideje megváltozik, és a bruttó adásidő 20 perccel rövidebb lesz. Az RTL népszerű riportműsorának megrövidítésének azonban sokan voltak, akik nem örültek annyira, ők most örülhetnek, mert három hét után,

tehát január 29-től a Fókusz adásideje ismét 20 perces lesz.

A műsor továbbra is az eredetileg kiírt időpontban, 18:55-kor kezdődik majd, úgyhogy senki sem marad izgalmas sztorik nélkül. Ez egyben azt is eredményezi, hogy ...a szomszéd tehene kezdési időpontja is megváltozik.

Az RTL nagy reményeket fűzött a Barátok közt alkotójának új sorozatához, és az első évadban három hónapnyi részt le is forgattak már a napi szappanoperából, egyelőre azonban nem túl jók a sorozat nézettségi mutatói, nagyjából annyian nézik, mint a Mi kis falunk ismétléseit (ez nagyjából 10% körüli arány, ami nagyjából 300-350 ezer nézőt jelent). Három hónap persze hosszú idő, a sorozat még megtalálhatja a közönségét, de egyelőre eléggé döglődik, és a kritikusok visszajelzései sem annyira pozitívak.

Az előzetesből nagyjából le lehet szűrni, hogy mire kell számítani, mivel szappanoperáról van szó, sosem késő bekapcsolódni a sorozat nézésébe:

Az …a szomszéd tehene még január 1-jén, hétfőn 18:50-kor debütált az RTL-en, másodikától kezdve pedig 19:50-ig, de január 5-től ismét módosítottak a kezdési időponton, azóta 19:30-tól látható a csatornán. Azonban január 29-től, hétfőtől ismét új időpontban fog kezdődni, ami miatt minden hétköznap esti produkciót érintő műsorváltozás lesz.

Az …a szomszéd tehene 20 perccel később, 19:30 helyett 19:50-kor indul.

Így a napi sorozat ismét azon az időpontban lesz látható, mint ahogy az január 2. és 4. között volt. Ez azonban azt is jelenti, hogy A mi kis falunk esti ismétlése is későbbre kerül. A széria újravetítése 25 perccel később, 20:35 helyett, 21 órakor kezdődik majd.

Az Éden Hotel RTL-es vetítése pénteken véget ért, és a helyére hétfőtől 21:45 helyett, 22:10-től a Scherer Péter főszereplésével készült Apatigris 1. évadának ismétlése kerül.

Az internet előtti években a műsorváltozás nagyon komoly dolog volt, de ma már szinte minden hétre jut valami variálás a legnézettebb csatornákon. A műsorváltozásokról szóló hírek olvasottságán is látjuk, hogy a nézők komolyan veszik az ilyen bejelentéseket, hiába prognosztizálják már évek óta a kereskedelmi televíziózás halálát, az embereket érdeklik a kötött műsorstruktúrák, nem minden a streaming vagy a youtube. És bár ma már szinte mindenkinél van internet, még ma is rengetegen tartják magukat a régi szokásokhoz, és vásárolnak TV újságot - ilyenkor valószínűleg ők joggal bosszankodhatnak, amiért a csatornák ilyen gyakran eltérnek a megszokott rendtől.

Forrás: SorozatWiki

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás