promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyes ez a konzerv: ha van otthon, akkor dobd ki és soha ne vegyél ilyet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Apróságnak tűnhet, de nagyon komoly bajod lehet belőle, nézd át a háztartásodat azonnal.

A konzervek a legtöbb ember szemében a hosszú eltarthatóságot és a praktikusságot jelentik. A legtöbb bolt polcain elképesztő mennyiségű, fajtájú és ízű konzerveket lehet találni és az emberek előszeretettel vásárolják ezeket. Rengeteg tanulmány fejtegette már azt, hogy ezek mennyire egészségesek, vagy egészségtelenek, de az biztos, hogy nagyon megkönnyíti az emberek életét. A mai világ egyértelműen arrafelé halad, hogy az otthoni főzés könnyen, gyorsan és olcsón kivitelezhető legyen és ennek remek alapanyagai a konzervek. Mindenki talál közöttük kedvére valót és valószínűleg az utolsó, ami eszünkbe jutna ezekről, hogy akár életveszélyes ételmérgezést is okozhatnak.

Biztos, hogy nektek is van otthon ilyen termék, de az áruházakban is árulhatnak ilyet, mit sem sejtve, hogy komoly betegséget okozhat. Az egyetlen szerencse, hogy könnyen felismerhető, hogy melyik az a fajtája, amelyet nem szabad megvenned, otthonról pedig mindenképpen dobd ki.

Sokan felhasználják a fémdobozos ételeket akkor is, ha a doboz horpadt, vagy sérült, akkor azt nem szabad félvállról venni, nem ártalmatlan szépséghiba. Már egy egész kis deformitás is figyelmet érdemel, de minél nagyobb, annál veszélyesebb.

A szakértők kifejtették, hogy mi okozza a problémát: a sérülésen keresztül ezek káros mikroorganizmusokkal fertőződhetnek meg, amelyek E-coli fertőzést, szalmonellát, de akár botulizmust is okozhatnak, mely az ételmérgezésnek az egyik legkomolyabb fajtája. Ekkor a szervezetbe bekerülő baktériumok a bélfalon keresztül jutnak be a véráramba és akár több nap lappangási idő is eltelhet, míg tüneteket okoz, de van akinél már néhány óra múlva jelentkeznek a panaszok.

Vásárlás előtt mindenképpen forgassátok a konzerveket és alaposan vizsgáljátok meg, mielőtt megveszitek, mert akár még a címkéje is eltakarhat egy-egy kisebb benyomódást.

Ha nem vette el a kedveteket a rémes botulizmusról és veszélyes konzervekről szóló írásunk, akkor itt van három remek recept, ha esetleg van a lakásban konzerv tonhal:

Ez pedig akkor, ha esetleg a főzelékeket részesítenéd előnybe és babotok lenne a polcotokon:

Forrás: femcafe.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás