promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérgező zabkása ölt meg egy egész családot
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyanúsak a körülmények, de az alkohol és a felelőtlen emberi hülyeség lehet a fő felelős a család haláláért.

A Sky News tragikomikus és már-már Darwin-díjra méltó szereplőkkel mutatta be a legújabb tudósítását a távoli Namíbiából. Sajnálatosan a britek egyik kedvenc hírszolgáltatója egy drámai családi halálhírről számolt be, miszerint a dél-afrikai országban nem kevesebb, mint tizenhárom halálos áldozata van egy nagy lakomának. A tragédia kiváltója elsősorban egy mérgezőre sikerült zabkása volt, másodsorban pedig a felvilágosulatlan emberi felelőtlenség. Ugyanis a higiénés szabályok be nem tartásával valóban az életét kockáztatja bárki, legyen az egy európia ember a paneldzsungelben, vagy egy félcivilizált afrikai törzs tagja a szavanna közepén. 

A hivatalos namíbiai hírügynökség (NBC) közlése szerint a helyi egészségügyi minisztérium igazolta a boncolásokat követően, hogy egy család tizenhárom tagja elhunyt, négyüket pedig kórházban ápolják egy rosszul elkészített zabkása miatt. A lakomából összesen húsz ember vette ki a részét kettőtől harminchárom éves korig, döntő többségében fiatalkorúak voltak az áldozatok. A halálos döntése a házi szakácsnak az volt ugyanis, hogy a már elkészített zabkását összekeverte egy adag erjesztett magfélével, amely egy általuk pancsolt alkoholos ital visszamaradó terméke volt. Az úgymond fermentált végtermék pedig megtette a hatását. 

Az állítólag sokat nélkülöző család az egész adag zabkását felfalta, így a gyengébb szervezeűeknek, a kisgyermekeknek lényegében esélye sem volt a túlélésre. Az NBC egészen pontosan a minisztériumra hivatkozva azt írja, hogy a kása gyöngyköleslisztből, illetve a fermentált maraványok keverékéből készült. Utóbbi pedig körülbelül olyan a hatással gyilkolt, mint amikor az orosz területeken élő szegények a különböző vegyipari alkoholos termékek kotyvasztásából igyekeznek vodka-szerű terméket létrehozni. A szervi károsodás ilyenkor mind rövid, mind hosszú távon garantált. A halálos adagot az ítélkező képességét elveszítő egyének pedig gyakran gond nélkül legurítják a torkukon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás