promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrajnában Zelenszkij párttársa gránátokkal oldott meg egy képviselői vitát a magyarok által is lakott Kárpátalján, több sebesült és halott volt az EU-csatlakozásra készülő országban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mintademokráciának még azért nehezen mondható a háború sújtotta ország.

A napokban Európai Uniós országban ritkán látható jelenetek sokkolták a Kárpátalján élő embereket, köztük nemzettestvéreinket: egy költségvetési vita záróakkordjaként egy képviselő a helyi képviselő tanács ülésen 3 gránátot dobott az irodába, amivel saját magát megölte, többet pedig (számszerint 266-ot) súlyosan megsebesített, többeket közüllük kritikus állapotban szállítottak kórházba.

A tragédia a Kárpátalján, a Huszti járásban található Kerecke községben történt. A rendőrség a bejelentést kijevi idő szerint 11 óra 47 perckor kapta meg, és szakértők bevonásával azonnal elkezdték a nyomozást, fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok törvénytelen használatának ügyében, míg a nyomozáshoz csatlakozó Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SZBU) terrorcselekményként klasszifikálta az esetet.

Az esetről az interneten videó is található, és EZEN az ukrán oldalon kikockázott képeket is közzé tettek. A videón látható, ahogy a férfi belép a terembe, beszélgetnek, majd 3 gránátot dob a többi képviselő felé, majd hamar bekövetkezik a robbanás is.

Az események hallatán a Munkachevo.net oldal újságírói a helyszínre siettek, ahol rövid nyomozás után kiderült, hogy a gránátokat a jelenlegi kormányfő Volodimir Zelenszkij párttársa, A Nép Szolgája nevű pártban politizáló Szerhij Batrin robbantotta föl, érdekes fényt vetve ezzel az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó Ukrajnával éppen csak megindult tárgyalásokra.

A háború sújtotta országból nem a legjobb hírek érkeztek mostanság, a hadsereg részéről saját és nyugati katonai vezetők is megerősítették, hogy a mintegy fél éve elindított ukrán ellentámadás tulajdonképpen kudarccal végződött, többek között a napokban például  a Donyeckkel szemben kialakított erődvárosaik közül Marjinkát elbukták, Avdijivkánál pedig az orosz hadsereg átszakította a déli külső védelmi vonalukat, és Észak-Bahmutnál a 6 hónap alatt elért területnyereségüket az orosz erők 3 hét alatt visszafoglalták.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás