promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az orvosok is megrémültek: olyasmit találtak a férfi testében a rutinvizsgálat során, amit még sohasem láttak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki nem tudja, hogy kerülhetett a rovar a férfi testébe.​

Megdöbbentő dolog történt egy férfivel, aki csupán egy rutivizsgálatra ment el az egyik londoni kórházba. A 63 éves páciensen épp vastagbélrákszűrést végeztek, amikor az egészségügyi szakemberek a komor felfedezést tették.

Amikor ugyanis a kamerát behelyezték a testébe, az orvosok észrevettek egy legyet a vastagbele falán, ha pedig ez nem lenne elég a rovar még életben volt. Valószínűleg senki nem hinné el a megdöbbentő felfedezést, ha az orvosok nem készítettek volna képeket is a légyről, amely láthatóan még akkor sem mozdult meg, amikor az orvosok elkezdték lökdösni a kamerával. Azt a szakemberek is megerősítették, hogy ez egy rendkívül ritka, sőt szinte soha nem látott jelenség.

A körülmények is meglehetősen titokzatosak a rovar szervezetbe kerülését illetően, sokan azonban azt feltételezik, hogy ahhoz lehet köze, amit a férfi korábban megevett.

A páciens több mint 24 órával a vizsgálat előtt elfogyasztott egy pizzát és hozzá egy salátát, de nem emlékezett arra, hogy látott volna legyet bármelyik ételben is.

Néha azonban bár csak véletlenül, de az megeszik a legyek által rakott tojásokat vagy lárvákat a ételekkel együtt. Ritka esetekben pedig ezek érintetlenek maradhatnak, ám  a testben már nem igazán tudnak kikelni. Ezért is rejtély, hogy mi történhetett az említett férfivel.

Az American Journal of Gastroenterology című folyóiratban az orvosok a következőket írták a történtek kapcsán:

„Ez az eset egy nagyon ritka kolonoszkópiás leletet foglal magában. Számunkra továbbra is rejtély, hogy egy kifejlett légy hogyan juthatott el a keresztirányú vastagbélbe”.

Eközben Matthew Bechtold – a Missouri Egyetem gasztroenterológiai osztályának vezetője – is elkészítette saját elméletét. Az Independentnek - amely cikkében a légyről készített fotó is megtekinthető -  az orvos azt mondta, hogy szerint a rovar vagy a száján vagy a hátsó felén keresztül kerülhetett a férfi testébe.

„Ha a második verzióról beszélünk, akkor alulról egy elég hosszú nyílásnak kell lennie ahhoz, hogy a légy észrevétlenül berepüljön a vastagbélbe, és valahogy a vastagbél középső részébe juthasson fény nélkül, ám akár még ez is elképzelhetőnek tűnik”

- tette hozzá az orvos.

A történet mindenesetre elég bizarrnak tűnik, bárhogy is került a légy a férfi szervezetébe. Az Independent egyébként előszeretettel foglalkozik különféle rovarokkal a cikkeibe, az alábbi videóban például az látható, ahogy egy méhecske fából készült golyókkal játszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás