promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elvégzett egy egyszerű kísérletet de az eredmény őt is megdöbbentette: ezt tette a vízzel és minden megváltozott
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A japán professzor elképesztő dologra jött rá.

Dr. Masaru Emoto Yokohamaban született, a második világháború közben, 1943-ban. A helyi egyetemen szerzett diplomát nemzetközi kapcsolatokból, de az igazi szenvedélye a vízkutatás volt. Dr. Emoto is tudta azt, ami régóta tudományos alapvetés, miszerint az emberi test 70-80%-a vízből áll. Emoto elkezdte tanulmányozni a víz szerkezetét, méghozzá olyan módon, hogy a vizeket lefagyasztotta, és nagy mikroszkóp alatt megvizsgálta a kialakult kirstályos rácsszerkezeteket.

Dr. Emoto számtalan vízmintát megvizsgált, és rendkívűl érdekes dolgot tapasztalt. Először is, nem volt két ugyanolyan kristály, a hópehlyhek végtelen formai gazdagságához hasonlóan. Ezen túl, attól függően, hogy a víz milyen forrásból származott, más alakúak voltak a kristályok. Tiszta vízű tavakból, forrásokból, folyókból származó vízek harmonikus, szabályos kristályokat adtak ki, míg szennyezett folyók zavaros, csúnya mintákat.

Emoto úgy gondolta, hogy a gondolatokkal hatni lehet a vízre. Kísérleteket végzett, melyeken megnézte ugyanazt a vizet egy szerzetes imája előtt, és után. Ezt követően, a ma előtti zavaros kristályok az ima hatására szép kristályokká váltak. De ugyanez történt, ha Emoto professzor a vízmintákat különböző üvegekbe töltötte, és az üvegekre különböző szavakat írt fel.

A pozitív feliratú szavakkal díszitett üvegben lévő vizek kristályszerkezetei harmonikusak, rendezettek voltak, míg amire negítv szavakat írt, azok zavaros mintát adtak ki. Különböző nyelveken is felírta a szavakat, és ugyan nem azonos kristályt adott ki az eltérő nyelveken azonos jelentésű szó, de a pozitív szavak minden nyelven ugyanúgy rendezett kristályt, míg a negatív szavak zavaros kristályt adtak ki. A kristályok a zenére is reagáltak: a víz a kristályszekezete rendezettségével mondott értékítéletet az elhangzó műről.

Emoto természetesen a csapvizet is megvizsgálta, és nagyon sok városban lesújtó eredményeket hoztak a kísérletei, zavaros lett a kristály. Azonban Dr. Emoto szerint avíz nem eredendően rossz, csak átveszi a rezgést: lényénél fogva mindent átvesz, ami körülötte van, így a "zavaros" vizek pozitív gondolatokkal megtisztíthatóak.

Leghíresebb kísérlete a bárki által elvégezhető rizs-kísérlet. Ebben megfőzött egy adag rizst, és 3 befőttesüvegbe osztotta azt szét. Az elsőre pozitív, a másodikra semleges, a hamradikra negatív szavakat írt fel. Az eredmény megdöbbentő volt: a pozitív szavas feliratú üvegben lévő rizs 11 nap után is ép volt, a negatív pedig teljesen megpenészedett.

Mivel a víz az élet alapja, és egész életünk során elkísér minket, könnyű belátni, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen vizet iszunk. Emoto-t a nemzetközi tudományos közösség sokat támadta, hogy kísérletei pozitív élettani hatását nem tudja igazolni, hogy nem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk. Emoto az egész koncepciót a buddhista filozófiából vette át, és kvázi bebizonyította, hogy a gondolatoknak teremtő ereje van.

Dr. Emotoról és kísérleteiről rengeteg információ található az interneten, kutatásai teljesen egyediek, mindenkinek javasoljuk aprofesszor munkájának behatóbb tanulmányozását.

forrás: namasta.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás