promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szovjetek hátborzongató titkos kísérlete most is felkavarja az embereket, senki sem akar beszélni erről a szörnyűségről
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztően embertelen, amit a szovjet tudósok csináltak.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a szovjetek nem éppen a kedvességükről, emberségükről voltak híresek, hiszen a Szovjetunióban olyan szintű kínzások és titkos katasztrófák voltak, hogy azok nem egyszer az egész világra hatással tudtak lenni – gondoljunk csak a rettenetes csernobili atomerőmű-balesetre, amit először megpróbáltak eltitkolni, de végül nem sikerült nekik, mivel olyan mértékű volt a katasztrófa, és ez csak egy volt a sok közül.

A szovjet tudósok hírhedtek voltak az embertelen kísérleteikről, embereken és állatokon is egyaránt elvégeztek olyan beavatkozásokat, amik egészen kegyetlenek voltak, ráadásul mindezt a tudomány nevében tették. Volt azonban egy olyan kísérlet, ami annyira felkavaró volt, hogy még a szigorú titoktartás ellenére is híre ment, de a legtöbben nem akarták elhinni, hogy ilyesmire képesek a szakemberek.

Állítólag az 1940-es években a szovjet tudósok azzal kísérleteztek, hogy vajon képesek-e feléleszteni halott állatokat.

Egy kutya eltávolított fejével végeztek el több meghökkentő kísérletet, amik során mechanikusan vért pumpáltak a tetembe, és próbálták stimulálni azt, hátha ad valami életjelet. Hihetetlen, de sikerrel jártak, ugyanis az elhunyt eb feje elvileg reagált a fényre, a hangokra és az ízekre is, ráadásul valamilyen szinten még mozogni is próbált – mindezt test nélkül, ez pedig több, mint felzaklató, akárhogy is nézzük.

Arról nincsenek információink, hogy a szovjet tudósok meddig jutottak a kísérletekkel, de az biztos, hogy olyan dolgokat műveltek, amikkel sokakat megdöbbentettek, hiszen akármennyire is mondható érdekesnek a téma, akkor is van benne valami, ami nem helyes, és sokakat felháborít még a mai napig is – bár a legtöbben egyáltalán nem szeretnének beszélni róla.

Itt lehet megnézni egy demonstrációs videót a kísérletről, de nem kell aggódni, elvileg egy élő kutya szerepel rajta, csak úgy csinálnak, mintha nem lenne az – de ettől függetlenül nagyon felkavaró lehet a megtekintése, így csak saját felelősségre szabad megnézni a régi felvételt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás