promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A japán kultúra varázsereje - Miért rajonganak sokan a távol-keletért?
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mi az igazán elragadó Japánban? - Néhány igazi különlegesség egy elbűvölő világból.​

Sokak számára szokatlan hagyományok uralkodnak Japánban, másoknak pedig pont az annyira eltérő kulturális szokások olyan vonzóak. Az elszigetelt ország hosszú időkön keresztül saját burkában virágzott, a külvilágtól elzárva, de nemcsak emiatt a világ egyik legegyedülállóbb országa.

Többek között az öltözködés az, ami magával ragadja a nyugati szemeket.

A kimonó, a hagyományos japán ruházat, tipikusan Japán öltözködési stílusára jellemző. A többi kultúrában nincsen hasonló viselet. Még napjainkban is ezt a tradicionális ruhát hordja sok helyi olyan kiváltságos alkalmakkor, mint az esküvő vagy az érettségi. 

Ha már divat és öltözködés, akkor nem haladhatunk el szó nélkül a gésák mellett sem. 

Az Egy gésa emlékiratai című filmből talán már jól ismerhetjük ezt a szakértői szórakoztatóművészetet. A szakmabeli nők képesek voltak annak idején bárkit szórakoztatni természetesen busás fizetség ellenében. Táncoltak, beszélgettek a vendégekkel, kísérték a tehetőseket, előadásokat tartottak. A gésák lényegében a mai hostess alkalmazottak megfelelői voltak. 

A szórakozásról beszélve pedig tegyünk említést a mangáról és az animéről is.

Az Astro Boyt, a legelső mangát az ötvenes években készítették el. Ez abban az időben hatalmas újdonságnak számított. A képregényes ábrázolás rövid időn belül hatalmas teret nyert magának. Majd pár évtizeddel később a mangák filmes változata, az anime is megjelent. Azóta is ez Japán egyik legnagyobb különlegessége, amit ott és határon túl is nagyra értékelnek milliók.

És hát persze, ha Japánról van szó, akkor kihagyhatatlan elem a gasztronómia.

A sushi, az edamame, a ramen, a miso leves és még számos, ínyenc japán étel olyan egyedüli ízélményeket nyújtanak a kóstolóknak, hogy nem csoda a világsikerük. 

Japánról regényeket lehetne mesélni, a híres szigetországról mindig van mit tanulni! 

Forrás: GLAMOUR

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás