promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
61 éve nem tud aludni egy férfi, az orvosok képtelenek rájönni, hogy mi lehet a baja
Borítókép:  youtube.com/Drew Binsky (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orvosok számára is rejtély, hogy miért nem alszik a vietnámi férfi.

Azzal valószínűleg már mindenki tisztában van, hogy mennyire fontos az emberi szervezet számára az alvás, hiszen akár már 24 óra virrasztás után is érezzük magunkon a tüneteket, hogy valami nem az igazi. Régebben volt is egy kísérlet, ami során 11 napig marad ébren egy tini, de maradandó következményei lettek az esetnek – erről alábbi cikkünkben lehet részletesen olvasni:

Szinte elképzelhetetlen, hogy milyen durva lenne, ha valaki 1 hónapig, vagy akár 1 évig nem tudna aludni. Nos, van egy 80 esztendős vietnámi férfi, akinek állítólag nem kell ezt elképzelnie, ugyanis elvileg már 61 éve nem aludt, az orvosok pedig képtelenek rájönni, hogy ez vajon miért lehet – bár egyesek szerint egy régi háborús traumára vezethető vissza a dolog, de ez sem biztos.

Thai Ngoc sokáig teljesen normálisan aludt még az 1955 és 1975 között tartó háború alatt is. Majd volt egy nap 1962-ben, amikor minden megváltozott, és onnantól kezdve egyszerűen nem tudott rendesen aludni, akárhogy is próbálkozott – ennek „köszönhetően” igazi híresség lett, rengeteg helyen írtak róla világszerte, majd hosszú évekre eltűnt, és senki sem tudta, hogy mi van vele.

Egy YouTuber most megtalálta a férfit, és készített vele egy interjút. Kiderült, hogy valóban nem aludt már 61 éve, de néha azért előfordul, hogy annyi rizsbort iszik, hogy 1-2 órára képes kikapcsolni az agyát, de akkor sincs szó igazi alvásról, a szemét sem csukja be teljesen. A felszabadult időt munkával tölti, illetve rizsbort készít – ez az ital amúgy képes őt feltölteni energiával, de saját elmondása szerint nem úgy érzékeli a fáradtságot, mint mások.

Thai Ngoc nem bánja, hogy ennyire produktív tud lenni, de nagyon örülne, ha végre ismét alhatna egy jót, így abban reménykedik, hogy a jövőben tud majd neki segíteni valaki.

Itt lehet megnézni a videót a 61 éve alvásképtelen férfiről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás