promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földalatti horrorbunkert fedeztek fel, a kegyetlen emberkísérletek most is sokkolják a világot
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A második világháborús bunker szörnyű titkokat rejt.

Elkeserítően sok áldozatot követelt a második világháború, ahol naponta történtek olyan kegyetlenségek, amik egy életre tönkreteszik az embert. A történelem szégyenfoltja, hogy ez megtörténhetett, ráadásul esetenként olyan kísérleteket, módszereket is engedélyeztek a vezetők, amik egyenesen embertelenek voltak, és sosem szabadott volna megtörténniük – sokan máig nem akarnak beszélni ezekről.

A Japán Császári Hadsereg titkos biológiai és vegyi hadviselési egysége, a Dr. Isii Siró által alapított 731-es alakulat volt talán a legkegyetlenebb társaság, akik részt vettek a második világháborúban. Állítólag olyan embertelen és felkavaró kísérleteket folytattak, hogy azoknak a brutalitását szinte lehetetlenség felfogni. Nem akarunk részletesen belemenni ezekbe a szörnyűségekbe, de maradjunk annyiban, hogy senkinek sem lett volna szabad átélnie azt a poklot, amit kapott az egység tagjaitól – akik arra voltak kíváncsiak, hogy meddig bír életben maradni egy ember különböző hatások, beavatkozások alatt.

Nemrég felfedeztek Kínában egy földalatti „horrorbunkert”, ami a régészek szerint a nagyjából 3-12 ezer ember halálát okozó 731-es alakulat rémtetteinek volt egykor az otthona.

Az egészen eddig titkos objektum állítólag U-alakban helyezkedik el, nagyjából 33 méter hosszú, és 20 méter széles, ráadásul tele van titkos járatokkal és zugokkal. Minden bizonnyal ezen a helyen is folytatott durva kísérleteket a 731-es alakulat, foglyok is lehettek itt annak idején – a régészeket szinte sokkolta már annak a gondolata is, hogy milyen gusztustalanságok történtek a falak között.

A biológiai fegyverekkel is foglalkozó 731-es alakulat nagyjából 1945-ig volt aktív, a tettesek pedig javarészt megúszták, ugyanis az amerikaiak az eredményekért cserébe immunitást adtak nekik – vagyis a második világháború leggonoszabb egysége elkerülte az igazságszolgáltatást, és többnyire büntetlenül úszták meg az érintettek a válogatott kegyetlenségeket.

Itt lehet megnézni egy magyar videót a 731-es alakulatról, persze csak saját felelősségre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás