promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hullahegyeket rejtett egy ház fala, a bontásnál szembesültek a vallási rituálé következményeivel
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor a Bretzuis család úgy döntött, hogy leszigeteli otthonát, Pennsylvaniában, felfedezték, hogy az már megtörtént… mégpedig rengeteg elhullott állati tetemmel.

Az esetről a népszerű Fox hírcsatorna is beszámolt, mely szerint az elhullott állatokat az 1930-as és 40-es évek újságjaiba csomagolták és félig használt fűszerek és egyéb tárgyak között rejtették a falakba. A bontás során több száz műtárgyat és tetemet küldtek el egy szakértőnek Kutztownba, aki elmondta, hogy a falakban rothadó állatokat a Pow-wownak vagy a holland mágiának tulajdonítja, amely nem más, mint a pennsylvaniai hollandok kultúrájából eredő rituálé a betegségek kezelésére, valamint testi-lelki védelem megszerzésére. A pennsylvaniai hollandok egyébként németül beszélő telepesek csoportja volt az 1600-as és 1700-as években, akik általában lutheránus, mennonita vagy amish vallásúak voltak.

A Washington Post is foglalkozott a témával, akik a varázslat eredetére is kitértek, mely szerint az effajta cselekedet tükrözte a korai telepesek aggodalmait és éppen ezért igen gyakran folyamodtak bizonyos mágiákhoz is. Ezek leginkább az állatállomány gondozásával, a vízkereséssel és a kisebb betegségek gyógykezelésével foglalkoztak. Azonban a szóban forgó Pow-wow varázslatnak megvan a maga sötétebb hagyománya is, amelyek akár a démonok megidézéséhez is kapcsolhatóak.

Hagyományukban az egyik rituálénak például éppen a kutyákkal való hűség kialakítása volt a cél, amelynek folyamata úgy zajlott, hogy a gazda a saját vérét locsolta a jószág ételére, hogy az vele maradjon, valamint védelmezze gazdáját és a birtokot.

Mindenesetre a Bretzuis-otthon a felújítást követően sem maradt lakható élettér, ugyanis a falakból kibontott rothadó tetemek az újonnan eszközölt szigetelés után a falakon kicsapódó penészgombákat eredményezett, ami a családtagok megbetegedését okozta. És az a szag, ami a felújítás során előkerült, soha nem múlt el többé.

Hogy mi történt a családdal azóta vagy egyáltalán elköltöztek e, arról nincsenek információk, annyi azonban biztos, hogy egy ősi rituálénak a nyomai nem tűnnek csak úgy el napjainkban sem. Ezért kell megfontolni, hogy az ember folyamodik e egyáltalán bármilyen mágiához, még akkor is, ha azt a jó szándék vezérli. Hiszen, ami az egyénnek jó, az nem biztos, hogy a környezetének is az lesz, éppen ezért fontos tudni, hogy nincs fehér és nincs fekete mágia. Mágia van csupán és használója teszi azzá, amivé válik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás