promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
28 percig halott volt, hátborzongató dolgot látott közben - Tényleg van élet a halál után?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ilyen élmény örökre megváltoztatja az ember életét.

Amióta csak léteznek emberek, azóta foglalkoztat mindenkit, hogy vajon mi vár ránk az elkerülhetetlen halálunk után. Megoszlanak a vélemények, hiszen vannak, akik szerint a rosszak a pokolba kerülnek és örök szenvedés várja őket, a jók pedig a szeretteikkel együtt a mennyországba és az örök boldogságba jutnak, de olyanok is bőven akadnak, akik úgy gondolják, hogy egyszerűen csak elmúlunk, mintha sose léteztünk volna.

Bármi is legyen az igazság, az elég elgondolkodtató, hogy vannak olyan emberek, akik egy ideig a klinikai halál állapotába kerültek, és miután visszatértek, azt állították, hogy létezik mennyország, és elképesztően szép. Nos, nem mindenki ilyen élménnyel gazdagodik egy hasonló eset után, egy férfi például állítólag ennél jóval hátborzongatóbb pillanatokat élt át egy súlyos szívroham után.

Az 57 éves taekwondo oktató, Phill Zdybel egy kosárlabda mérkőzésen lett rosszul, hirtelen szívrohamot kapott és összerogyott. 28 percig volt a klinikai halál állapotában, miközben a fia és mások próbálták megmenteni az életét. Szerencsére sikerrel jártak, a férfi pedig visszatért, és megosztotta a világgal, hogy milyen volt közben – a története egyszerre félelmetes és inspiráló.

Phill Zdybel elmondta, hogy miután szívrohamot kapott, elég durva testen kívüli élményben volt része, ugyanis a lelke eltávolodott, és mindent kívülről figyelt, tehetetlenül, saját magát is látva. Viszont nem jutott sem a mennyországba, sem a pokolba, hiszen érezte, hogy még nem jött el az ideje, és vissza kell térnie, hogy újból élhessen – talán ezért is sikerült neki túlélnie a szörnyűséget.

A férfinek ezek után érthető módon teljesen megváltozott az élete, most mindent máshogy lát, és sokkal jobban tudja értékelni az apróságokat is, hiszen rájött, hogy nem érdemes annyit aggódni, bosszankodni, mivel az élet túl rövid ahhoz. Phill Zdybel már szinte teljesen meggyógyult, továbbra is sportol, egyedül annyit érez, hogy a szívroham óta fáradékonyabb. Szerinte nagyon hasznos lenne, ha mindenki megtanulná az újraélesztést, illetve a több intézményben is megtalálható, különböző defibrillátorok használatát, mivel ezeknek köszönheti az életét.

A tudósok amúgy megválaszolták már a nagy kérdést, hogy van-e élet a halál után, de a válasz nem biztos, hogy tetszeni fog:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás