promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű csapás érte III. Károlyt, immár Anna hercegnő van a trónon
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez biztos rosszul érintette III. Károlyt.

A britek egyik legolvasottabb napilapja, az Express online változata közölte egy minapi felmérés számait a brit királyi családdal kapcsolatban. A YouGov számai szerint az elemzők arra jutottak, hogy a királyiak népszerűsége összességében növekedett az Egyesült Királyságban, bár így is van olyan tag, aki csak növelte az ellenzői táborát. Összességében kijelenthető pedig, hogy III. Károly és közvetlen alattvalói számára csak jót hozott a hivatalos, május eleji megkoronázása, illetve, hogy Harry herceg és hitvese, Meghan Markle próbálja magát leválasztani mind Nagy-Britanniáról, mind a bulvármédiáról. 

A britek elégedetten figyelték pár hete, hogy Károly a hivatalos trónra lépése ellenére sem akarja meghazudtolni a saját személységét, és ismét egyedül látogatott el egy hosszú hétvégére a családja erdélyi kúriájába. Oda, ahol végre pár napig nem kellett foglalkoznia a külvilág problémáival, oda, ahol még csak internet sincs. Ezt a kis Károly-féle pihenőt használhatta ki a megerősödésre többek között Anna hercegnő "rajongótábora is". Ugyanis a YouGov szerint immár nemhogy nem Károly, és még csak nem is Vilmos és Katalin párosa, hanem a király egyetlen húga a legelfogadottabb a britek körében. A 72 esztendős Annát a britek 72 százaléka egyenesen kedveli, pedig a fiatalabb generációk beérésével egye hátrébb szorul az utódlási sorrendben is. Ma már csak a tizenhatodik helyen szerénykedik azon a bizonyos listán.

Anna tehát, ha csak virtuálisan is, de már a trónon van, és végre legyőzte Károlyt és az utódokat. A király népszerűsége egyébként a csúcson van önmagához képest: 62 százalékos.

Hogy említsük a másik végletet is. A már említett Meghan Marklet-t tíz britből (legyen az angol, walesi, skót vagy észak-ír) hét egyenesen ki nem állhatja. A sokat ostorozott, és a királyi udvarból lényegében száműzött Harry feleségéről mindössze 21 százalék tud legalább egyetlen pozitív dolgot elmondani. Persze az egész királyi családdal szemben nagy az elégedetlenség, mindössze az emberek 25 százaléka számolt be arról, hogy nem talál kivetni valót az udvar, és annak tagjainak működésében. Igaz, ez a mutató a koronázás előtt még alacsonyabban szédelgett: 19 százalékon állt akkor. Erről a helyzetről pedig mindent elmond, hogy II. Erzsébet haláláig 44 százalékos volt az elégedettség. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás