promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO-t lőttek le az amerikaiak? A hadsereg titkolózik a Kanada felett megsemmisített azonosítatlan légi eszközről
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

UFO lehetett az azonosítatlan légi eszköz, amit Kanada felett lőttek le az amerikaiak?

Az egész világ most azt találgatja, hogy vajon mit semmisített meg az amerikai légierő Kanada felett. Ugyanis a kanadai miniszterelnök szombaton közölte, hogy egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszköz jelent meg Kanada északnyugati része felett, amit aztán az amerikaiakkal együttműködve lőttek le.

Mikor a kanadaiak észlelték a tárgyat, Justin Trudeau elnök egyeztetett Joe Bidennel, aki utasítást adott a repülő eszköz semlegesítésére. Az azonosítatlan tárgyat végül egy amerikai F-22-es Raptor vadászgép lőtte ki Yukon tartomány felett. A kanadai miniszterelnök a sikeres akció után azt mondta, hogy a maradványokat összegyűjtik, és elemzésnek vetik alá.

Nem sokkal később az Észak-amerikai légvédelmi parancsnokság, a NORAD szóvivője azt mondta, hogy a hadsereg meghatározta, hogy pontosan milyen tárgy hatolt be Kanada légterébe, de nem árulták el, hogy mi volt az. Olivier Gallant őrnagy úgy fogalmazott:

„nem hozunk nyilvánosságra részleteket”.

Ezek után rögtön elindult a találgatás, hogy vajon egy UFO lehetett-e az azonosítatlan légi eszköz, amit sikerült megsemmisíteni. Mindenesetre az elmúlt napokban eléggé megszaporodtak az ilyen típusú tárgyak felbukkanásai. A kanadai esetet megelőző napon például az amerikai légierő egy hasonló műveletet hajtott végre, amikor Alaszka északi partjai közelében, az amerikai légtérben is lelőtt egy azonosítatlan légi eszközt, arra hivatkozva, hogy az veszélyeztette a polgári légi forgalmat.

A kínai megfigyelőléggömbként azonosított tárgy esetétől pedig egyenesen bömbölt az internet: egy héttel ezelőtt egy nagyméretű lufihoz hasonlító eszköz jelent meg Amerika keleti partvidékének közelében, miután az mintegy nyolc napon keresztül sodródott az amerikai légtérben. A léggömböt az amerikaiak kilőtték, és az eset diplomáciai és politikai konfliktushoz vezetett az Egyesült Államok és Kína között, több éles nyilatkozatváltással.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás