promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi a fenét levelezik Erzsébet királynő az észak-koreai diktátorral?

Mi a fenét levelezik Erzsébet királynő az észak-koreai diktátorral?

Élet

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy a brit uralkodó szóba áll Kim Dzsongunnal.

Az még csak hagyján, hogy (az összeesküvés-elméletek szerint) II. Erzsébet brit királynő egy alakváltásra képes gyíkember, de ráadásul rendszeresen levelezik Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral is.

Mindez a távol-keleti állam médiájából derült ki, és első hallásra olyan bizarrnak tűnt, hogy sokan csak kacsának gondolták. Aztán a Buckingham-palota megerősítette, hogy valós az állítás, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot.

II. Erzsébet királynő ezúttal Észak-Korea (hivatalos nevén a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság) megalapításának 73. évfordulójára küldött gratuláló üzenetet. Amit az ottani kézi irányítású sajtó természetesen rögtön felkapott, hiszen nagyon kevés uralkodó és politikus érintkezik hivatalos úton Kim Dzsongunnal.

„Észak-Korea rendszeresen köszönti az uralkodót a születésnapján. De erre én sem találtam bizonyítékot, egészen mostanáig”

– adott magyarázatot a különös ügy hátterére Aidan Foster-Carter Korea-szakértő. Így már érthető, hogy a királynő miért érezte kötelességének, hogy gratulációt küldjön a nem túl szalonképes országvezetőnek.

Az időzítés nem a legjobban sikerült, hiszen Erzsébet levele két nappal azelőtt keltezett, hogy Észak-Korea látványos katonai parádét tartott az államalapítás tiszteletére. Ezek a felvonulások mindig elrettentő célzatúak, még akkor is, ha ezúttal kevesebb csapásmérő fegyverrel masírozott a hadsereg.

A királynő az írásában arra gondosan ügyelt, hogy Kim Dzsongunt és felmenőit személyesen ne magasztalja. Nincs is mit, Észak-Koreában ugyanis valószínűleg félrekezelik a koronavírus-járványt, ami rengeteg áldozattal járhat, és a tél is hatalmas éhezéseket hozhat majd.

A visszafogott hangnem ellenére sokan attól tartanak, hogy a rezsim a saját legitimitásának erősítésére használja fel a királynői köszöntést. Észak-Korea pár éve tudatosan kezdett el Erzsébethez dörgölőzni, és ennek végre meg is lett az eredménye.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás