promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet borzalmas titkot őriz a testében? - Amiről ebben a cikkben szó lesz, arról 1998-ban kezdtek el beszélni az emberek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új sorozatunkban ismeretlen vizekre evezünk. Az első részben II. Erzsébetről lesz szó.

A brit királyi családdal kapcsolatban számtalan elképesztő legenda él a közbeszédben, az egyik legújabb összeesküvés-elmélet szerint Meghan Markle valójában egy robot. De a konteók királya mégsem ez, azt egy kicsit távolabb kell keresnünk a Meghan-Harry párostól.

Modern korunk egyik leghíresebb, legnagyobb médiavisszhangot és szarkazmust kiváltó konteója ugyanis arról szól, hogy II. Erzsébet királynő valójában gyíkember, vagyis egy reptilián. De nemcsak a királynőről hírlik ez a különös állapot a konteóhívők berkeiben, hiszen ők a világ vezetőinek többségét ehhez a földönkívüli fajhoz sorolják. Többek között az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy-t is ehhez a fajhoz tartozónak mondták.

Mégis hogy jön ez a gyíkemberes dolog II. Erzsébethez?

A teória atyja David Icke, egykori BBC-s sportriporter, aki 1998-ban kiadta korszakváltó könyvét, amely A legnagyobb titok nevet kapta, és amelynek segítségével rövid időn belül rengeteg hívet gyűjtött maga köré. Icke ezek után még vagy egy tucat könyvet írt, amelyben bővebben is kifejti álláspontját.

Legújabb könyvét 2020-ban publikálta, ez A válasz nevet kapta.

Icke azt állítja, hogy világunkat már évezredek óta egy zárt csoport irányítja, amelynek tagjai alakváltásra is képesek. A Föld valamennyi kormányában, fontos szervezeteiben ott vannak, céljuk pedig nem más, mint az emberiség totális ellenőrzése. A gyíkemberek már a korábbi civilizációkba is beszivárogtak, így többek között a sumérokhoz és az egyiptomiakhoz is.

Icke szerint a reptiliánok a Holdról sugározzák azokat a holografikus élményeket, amelyeket mi valóságnak értelmezünk a mindennapokban. 

A teória kiötlője minderre egy megvilágosodása során jött rá, amikor Peruban volt éppen kiküldetésen. David Icke amúgy ma is nagyon aktív, az elmúlt időszakban arról is lehetett olvasni, hogy a koronavírus-járvány nyomán tett megszólalásai miatt mind a YouTube, mind pedig a Facebook letiltotta őt. Az egyik eltűnt oldalának közel 1 milliós rajongótábora volt.

Icke szerint a királyi családokban ezért is volt szokás, hogy családon belül házasodjanak, hogy ezáltal őrizzék meg a reptilián vérvonalat. Az író Diana halálát is a gyíkember-konteóhoz köti, szerinte a hercegnőnek azért kellett meghalnia, mivel Károly herceg valódi kilétét nyilvánosságra szerette volna hozni.

Kik hiszik el általában ezeket az összeesküvés-elméleteket?

Korábban a 24.hu már beszámolt egy olyan kutatásról, amelyben azt fejtegették a kutatók, hogy mi vezethet odáig, hogy az emberek elhiszik az efféle, racionális megközelítéseket nélkülöző, fikciós elemekkel teleszőtt összeesküvés-elméleteket. A tudományos anyag szerint a magasabb iskolázottsággal rendelkező emberek kevésbé hajlamosak arra, hogy ezeket a teóriákat komolyan vegyék, de sokat számíthat az is, hogy állunk az önbecsülés terén, vagy éppen mennyire vagyunk elszigetelve a társadalomban. 

De a mindennapokban megnövekedett bizalmatlanság, bizonytalanság és frusztráció is elősegítheti ezen elméletek terjedését, illetve a hívők számának gyarapodását.

Ha pedig még jobban érdekelnek titeket a gyíkemberek, korábbi kvízünkből körülbelül mindent megtudhattok róluk:

(Forrás: 24, Moravcsikandiblog, SkyNews)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás