promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem találnád ki, hogy minek köszönheti II. Erzsébet azt, hogy 95 évesen is ilyen szenzációs formában van - Most végre kiderült az igazság!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre kiderült, hogy mi II. Erzsébet királynő hosszú életének titka. 

[[cikk1]]

Ha valaki azt mondaná egy húszas éveiben járó fiatalnak, hogy 95 évig élni fog, valószínűleg gondolkodás nélkül aláírná. Nem is csoda hiszen mindenki boldog és hosszú életre vágyik. Bár a boldogról nem tudunk nyilatkozni, de a hosszú élet mindenképp összejött II. Erzsébet királynőnek, aki áprilisban töltötte be a 95. életévét.

Nagy-Britannia feje 69 évnyi uralkodással a háta mögött is remek egészségnek örvend. A leghosszabb ideje regnáló brit uralkodónak, és egyben legrégebb óta trónon lévő nőnek a világon azonban sokszor felteszik azt a kérdést, hogy vajon mi a hosszú élet titka. 

Bryan Kozlowski brit kultúrkutató új könyvében összegyűjtötte a királynő azon mindenapi dolgait, amelyek hozzásegtették őt ahhoz, hogy még ennyi idősen is remek egészségnek örvend. 

Kozlowski a királynő mindennapi életmódjának elemeit tárja fel, beleértve, hogy mit eszik, munkarendjét, szabadidejét és hogyan egyensúlyozza a családi és szakmai kapcsolatokat. Ezzel azonosítja az uralkodó jó egészségének titkait - írja az Express.co.uk.

[[cikk2]]

Természetesen nagyon fontos a rendszeres testmozgást és a genetikai hajlam is, hiszen ne felejtsük el, hogy Erzsébet királynő édesanyja, 101 éves korában halt meg 2002-ben. Az sem mindegy, hogy a királynő mit eszik ebben a korban, hiszen nagyon oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra.

Nem szabad túl zsíros, vagy cukros ételeket fogyasztania. A legnagyobb titkot azonban nehéz kitalálni, hiszen erre csak nagyon kevesek gondolnának. 

Kozlowski szerint, hogy a királynő jó állapotba maradjon, az a mentális egészség a kulcs. 

Kozlowski állítja, a királynő minden nap megkapja a nagy piros dobozt, amely tele van papírmunkával - a parlamenti jelentésektől a hírszerzési dokumentumokig. Minden reggel reggeli közben olvassa az újságokat, és lépést tart a politikai és társadalmi fejleményekkel. 

Ez lehetővé teszi, hogy az agya aktív maradjon, amit minden idősödő embernek meg kell tennie. Ez által a királynő nem fogja azt érezni, hogy haszontalan. Ha van feladata akkor hasznosnak érzi magát. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás