promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melyik a legnépszerűbb fiúnév Angliában? A Mohamed!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évek óta az élmezőnyben szerepel, az Egyesült Királyságban élő mohamedánok jóvoltából.

Részeredményt hirdettek az Egyesült Királyságban, és kiderült, hogy 2021-ben eddig a Muhammad (Mohamed) a leggyakrabban adott fiúnév a kisbabáknál, a lányok között pedig egyelőre a Lily vezet. Nyilvánvalóan az előbbi az érdekesebb.

A Muhammad előkelő helyezése nem meglepetés, hiszen magabiztosan kúszott egyre feljebb a listán, és már évek óta az élmezőnyben, sőt a lista élén szerepel. Ezt eleinte a statisztikusok igyekeztek elkenni, mondván, a névnek számtalan írásváltozata létezik, és azokat nem feltétlenül érdemes egy kalap alá venni.

A Muhammad nyilván az Egyesült Királyságban élő, iszlám vallású családok „egyhangú” névadása miatt röppent az élre a toplistán. A legutóbbi, 2011-es népszámlálás szerint Angliában és Walesben összesen 2,7 millió muszlim vallású ember élt, ez a teljes lakosság 5 százalékát jelenti.

Szűk egy évtized alatt mindez csak enyhe emelkedést mutatott, 2018-ban például 3,4 millió mohamedánt tartottak számon az Egyesült Királyságban, ami a populáció 5,2 százalékát tette ki akkor.

A vallás és a családi hagyományok mellett az éppen futó tévés/webes sikersorozatok is érezhető hatással vannak az angolok névadására. Az Arya például a Trónok harca révén ugrott előre a listán, de ez ugyanígy volt annak idején például a Jóbarátok szereplői kapcsán is.

Ami a mostani listát illeti, a fiúknál a Muhammad után a Noah és az Oliver következik, míg a kislányoknál a Lily mellett még az Amelia és a Sophia fért fel a képzeletbeli dobogóra. Sokat jelent az Archie, illetve a Lilibet szigetországi népszerűségének növekedésében az is, hogy Harry herceg és Meghan Markle ezeket a neveket adták gyermekeiknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás