promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Drasztikus lehűlés jön, ekkor ér véget a kellemes ősz

Drasztikus lehűlés jön, ekkor ér véget a kellemes ősz

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Már tudni, mikor ér véget a kellemes őszi időjárás, és köszönt be a cudar idő.

Hazánk időjárását továbbra is egy anticiklon határozza meg, de ez már nem tart olyan sokáig, ugyanis a meteorológusok radarján már látszódik az a hidegfront, ami drasztikus lehűlés hoz magával a jövő hét végén; ez pedig azt jelenti, hogy ekkor ér véget a kellemes ősz, és beköszönt a cudar idő, ugyanis úgy látszik, hogy ezután a változást hozó hidegfront után már nem fog visszamelegedni a hőmérséklet.

Ugyan a bizonytalanság még magas, tehát nem tudni biztosra, hogy mennyire komoly lehűlést fog eredményezni a hidegfront, az viszont készpénznek vehető, hogy a jövő hétvégén érkezik a változás, aminek hatására nagyjából 5 fokot fog esni a nappali csúcshőmérséklet, tehát míg egyik nap még 14 fok lesz, addig a front megérkeztével már csak 9 várható.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a hajnali, reggeli órákra többfelé párássá válik a levegő, emellett nagyobb területen rétegfelhőzet képződhet, ami fokozatosan terjeszkedik. A derült tájakon köd is képződhet. Legfeljebb néhol szitálás előfordulhat. A délies szél északiasra fordul, amit csak az Észak-Dunántúlon kísérhet egy-egy élénk lökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul.

Hétfőn az alacsonyszintű felhőzet és a köd csak lassan szakadozik, helyenként tartósan megmaradhat. E területeken néhol szitálás nem kizárt. Több napsütésre a kissé szelesebb - elsősorban északkeleti - tájakon van kilátás. Emellett nyugat felől fátyolfelhők is sodródnak fölénk. Az északias szél főként a Bodrogköz térségében, valamint néhol az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósabban felhős, ködös részeken általában 14 és 17, míg a naposabb részeken nagyrészt 18, 21 fok között valószínű.