promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eső közeleg, több vármegyét is el fog áztatni

Eső közeleg, több vármegyét is el fog áztatni

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Csütörtökön többfelé elered az eső, de nem kell országszerte esernyőt ragadni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb időjárás-jelentése szerint csütörtökön többfelé elered az eső, azonban az ország javarészén egyáltalán nem kell csapadékra számítani. Hazánk nyugati, délnyugati vármegyéiben kell inkább az esernyő és a kapucnis kabát, a Dunántúl többi részén inkább csak felhős marad az ég, míg keleten napos idő várható.

A hosszútávú időjárás-előrejelzések semmi izgalmassal vagy extrém változással nem kecsegtetnek, továbbra is az a forgatókönyv, hogy október végéig marad ez az idő, és bár november elején már elkezd csökkenni a nappali csúcshőmérséklet, azért akkor sem lesz még kimondottan hideg vagy rossz idő.

A csütörtöki időjárás miatt kettészakad az ország.

Szerda éjszaka nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró, a hajnali órákra a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg keletebbre inkább fátyolfelhős vagy derült idő várható. Foltokban pára, köd képződhet. Hajnalig csapadék nem valószínű, majd nyugaton már kisebb eső előfordulhat. A keleti, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, csupán az Északi-középhegység és a Bakony magasabban fekvő részein lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten a kevésbé felhős, szélvédett helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult idő várható a Dunántúl nyugati, délnyugati felén időszakosan kisebb esővel, északkeleten ezzel szemben fátyolfelhős, napos, majd egyre inkább derült időre számíthatunk. A keleties szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, borult nyugati, délnyugati tájakon néhány fokkal alacsonyabb csúcsértékekre lehet számítani.