promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt Horváth Lajos Ottó ügyvédje, lezárult a Nemzeti Színházban megsérült színészek ügye

Kitálalt Horváth Lajos Ottó ügyvédje, lezárult a Nemzeti Színházban megsérült színészek ügye

Borítókép:  Profimedia
Belföldi hírek
Kategória fejléc

A színész tavaly novemberben szenvedett súlyos sérülést Szász Júliával együtt. 

Hosszú tárgyalások után peren kívüli megegyezés a Nemzeti Színházban történt baleset után

Hónapokon át tartó, zárt ajtók mögött zajló egyeztetések után Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek megegyeztek a Nemzeti Színházzal. A két művész 2023. november 10-én, a Rómeó és Júlia előadása közben szenvedett súlyos balesetet, amikor a díszletről lezuhantak a színpad takarásában. A baleset mindkét színész számára jelentős sérüléseket okozott, és azonnali kórházi kezelést igényeltek​.

A színház és a művészek közti megegyezés békés úton, peren kívül történt, és minden felmerült jogi igényt rendezett. A tárgyalások során mindkét fél hangsúlyozta, hogy egy hosszadalmas bírósági eljárás súlyosabb lelki sebeket is hagyhatott volna. Dr. Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó ügyvédje a Blikknek elmondta, hogy a felek kölcsönösen tiszteletben tartották egymást, és minden jogi lehetőséget kimerítettek a tisztességes megállapodás érdekében​.

Az ügyvéd szerepe és a megegyezés jelentősége

Dr. Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó jogi képviselője kiemelte, hogy az ügyben mindenki a falig ment, mindent megtettek azért, hogy egy korrekt megállapodás szülessen. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy az ilyen balesetek esetében az idővel mélyülő sebek miatt érdemes a békés megoldásokat keresni, hiszen egy hosszadalmas jogi csatározás csak további feszültséget eredményezne. A megegyezés lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki az életének új szakaszára koncentrálhasson, anélkül hogy pereskedéssel terhelné magát.

Az ügyvéd elmondása szerint a jogi tárgyalások során a Nemzeti Színház jogi és gazdasági képviselői, valamint Horváth ügyvédjei jó együttműködést mutattak. A felek végig korrekt partnerei voltak egymásnak, ami lehetővé tette, hogy a megállapodás gyorsan megszülessen. Az egyezség nemcsak a jogi fejezetet zárta le, hanem lehetőséget ad arra is, hogy a művészeti és emberi kapcsolatok idővel helyreálljanak​.

Horváth Lajos Ottó felépülése és jövője

Horváth Lajos Ottó számára a baleset nemcsak fizikai, hanem lelki megpróbáltatást is jelentett. Maradandó fogyatékossága ellenére pozitív hozzáállással tekint a jövőre. A színész már rehabilitációs kezeléseken vesz részt, és újra dolgozni kezdett, noha a teljes felépülés még hónapokat vesz igénybe. Mint mondta, rendkívül hálás a kezeléseit végző szakembereknek, akiknek odaadása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy visszatérhessen a színpadra​.

Horváth Lajos Ottó most a Játékszínben kezdett el próbálni egy új darabra, és reméli, hogy hamarosan újabb színházi sikerek várnak rá. Az ügyvédje bízik abban, hogy a színész akaratereje és tehetsége lehetővé teszi, hogy sikeresen folytassa pályafutását a maradandó sérülései ellenére​.

A rendőrségi nyomozás folytatódik

Bár a jogi megállapodás lezárta a művészek és a színház közötti konfliktust, a baleset körülményeit vizsgáló rendőrségi nyomozás még folyamatban van. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy volt-e felelősségre vonható személy a baleset bekövetkezéséért. Az eddigi vizsgálatok szerint egyszemélyi felelősség nem állapítható meg, de a vizsgálat tovább folytatódik​.

forrás: Blikk