promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy anyuka kemény lépésre szánta magát: elkezdett lakbért szedni a lányaitól, a fia megúszta, megőrült az internet

Egy anyuka kemény lépésre szánta magát: elkezdett lakbért szedni a lányaitól, a fia megúszta, megőrült az internet

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Négy gyereke van a nőnek, a lányok máshogy élnek, mint a fiú.

Anya, aki bérleti díjat kér a felnőtt gyermekeitől, kivéve a legkisebbet – Vajon helyesen cselekszik?

Egy édesanya a Redditen osztotta meg különös családi helyzetét: négy felnőtt gyermeke közül a három idősebb lánya havi bérleti díjat fizet, míg legfiatalabb fia ingyen él a szülői házban. Ez a döntés nemcsak a gyermekeit, de az internet közösségét is felkavarta, amikor a nő rákérdezett, vajon helyesen cselekszik-e. A poszt alapján a nő elmagyarázta, hogy miért hozta meg ezt a döntést, és a vélemények végül igazolták, hogy a döntése helyénvaló volt.

Egyenlő esélyek – különböző választások

Az anya posztjában leírta, hogy a gyermekeinek mindig azt mondta: ha egyetemre mennek, minden költséget ő áll, beleértve a lakhatást is. Az idősebb lányai azonban úgy döntöttek, hogy nem folytatják a tanulmányaikat, és inkább munkába álltak.

„Megértettem őket, de megmondtam nekik, hogy nem ülhetnek otthon munka nélkül”

– magyarázta. Ezért bérleti díjat kezdett kérni tőlük, ami 200 dollár havonta. Eközben a legkisebb fia nemrég végzett a középiskolával, és felvételt nyert egy egyetemre, ezért ő mentesül a bérleti díj fizetése alól. Az anya kijelentette, hogy a fiai dolgozik, de ezt önként vállalta, és ő továbbra is fedezi minden más költségét, mivel a fiú egyetemre jár.

A testvérek közötti feszültség

A nő idősebb gyermekei, különösen a három lánya, dühösen reagáltak, mert szerintük a fiuknak is fizetnie kellene a lakhatásért, mivel dolgozik. Úgy vélték, hogy ha a fiú már keres pénzt, akkor neki is hozzá kellene járulnia a költségekhez. Az anya azonban hajthatatlan maradt, mondván, hogy az eredeti megállapodás az volt, hogy aki tanul, annak nem kell fizetnie lakhatást. A fiú munkahelye nem változtat azon, hogy még mindig egyetemre jár, ezért nem érzi szükségesnek a bérleti díj beszedését.

Visszajelzések és támogatás az internetről

A Redditen a kommentelők többsége az anya oldalán állt. Sokan elmondták, hogy a gyerekek mind ugyanazokat az esélyeket kapták, de különböző döntéseket hoztak. Egy felhasználó például így fogalmazott:

„A legfiatalabb gyerek csak kihasználja azokat a lehetőségeket, amik adottak voltak számára. Az idősebbek nem éltek ezekkel, de ez az ő döntésük volt.”

Mások hozzáfűzték, hogy a testvérek féltékenysége nem változtat a tényen: mindegyik gyerek ugyanazon szabályok alapján élhetett.

Az anya története sokakat arra késztetett, hogy átgondolják, hogyan kezelik a családon belüli egyenlőséget és támogatást, különösen akkor, ha a gyerekek különböző életutakat választanak.

forrás: Scoop