promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kettészakad az ország, egyszerre lesz eső és száraz idő

Kettészakad az ország, egyszerre lesz eső és száraz idő

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nem elírás, eső és szárazság lesz egyszerre hazánkban.

Ugyan izmosabb front most egy ideig nincs a láthatáron, ennek ellenére mégsem lesz teljesen eseménytelen hazánk időjárása. A csütörtöki napon kettészakad az ország, ugyanis míg a keleti felében száraz idő várható zavartalan napsütéssel, a nyugati részeken felhős napnak nézünk elébe, és többfelé eleredhet az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint szerda éjszaka délnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami reggelre az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon meg is vastagszik, ott néhol már elered az eső. Máshol derült marad az idő, foltokban - főleg az Északi-középhegységben - pára, köd képződhet. A keleties szél időnként megélénkül. Kora reggelre többnyire 1 és 7 fok közé hűl le a levegő, talajmenti fagy sokfelé, gyenge légköri fagy a fagyzugokban lehet. Enyhébb idő a felhős Nyugat-Dunántúlon valószínű.

Csütörtökön nyugat felől lassan tovább vastagszik a felhőzet (estig nagyjából a Duna vonaláig), miközben a keleti, északkeleti országrészben a pára- és ködfoltok feloszlása után zavartalanul napos idő várható. A Dunántúlon helyenként várható eső. A keleties szelet időnként továbbra is élénk, Sopronnál erős széllökések kísérik. Délutánra 12 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb.

A folytatásban marad a nyugodt időjárás, csapadékra számottevő mennyiségben nem kell számítani, és a hőmérséklet is az ilyenkor megszokottak szerint alakul.