promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Estére lehűl az idő, holnap pedig őrült kalandra hív az időjárás - részletes időjárás előrejelzés

Estére lehűl az idő, holnap pedig őrült kalandra hív az időjárás - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen időnk lesz ma délután és vasárnap. 

Változékony délután és hűvös este, október 12-én

A mai, október 12-i délután folyamán Magyarország területén változó időjárásra számíthatunk. Az ég többnyire felhős lesz, de helyenként előfordulhatnak napos időszakok is. A hőmérséklet délutánra 15 és 19°C között alakul, a Dunántúlon pedig helyenként élénk szél is fújhat. A légmozgás ellenére a csapadék esélye alacsony, így a délutáni programokat eső nélkül lehet szervezni. Az este felé közeledve azonban a hőmérséklet gyorsan csökken, és éjjelre 8-12°C-ra hűlhet az idő, míg a leghidegebb területeken akár 3°C is előfordulhat.

Október 13-i reggeli hideg és párás levegő

Október 13-án, vasárnap reggel hideg, hűvös idő várható, különösen az ország északi és keleti területein. A hőmérséklet 2-10°C között mozog majd, így különösen a korán kelőknek ajánlott a réteges öltözködés. A reggeli órákban sokfelé pára és köd alakulhat ki, leginkább az Alföldön és a hegyvidékeken, amelyek helyenként jelentősen csökkenthetik a látótávolságot. A nap kezdetére azonban a köd fokozatosan felszáll, és a reggeli hűvös idő ellenére napközben kellemes hőmérséklet várható.

Naposabb idő, de estére újra lehűl a levegő

Napközben vasárnap több napsütésre számíthatunk, a hőmérséklet pedig 15-22°C között alakul majd. A legmelegebb idő a déli megyékben lesz tapasztalható, ahol akár 22°C is elérheti a maximumot. Az ország többi részén is viszonylag kellemes idő lesz, bár több helyen felhős időszakok is előfordulhatnak. Csapadékra nem kell számítani, így ideális nap lesz szabadtéri tevékenységekre. Az esti órákban azonban ismét visszatér a hűvösebb idő, a hőmérséklet 5-12°C közé süllyed, így érdemes előkészíteni a melegebb ruhákat, különösen, ha valaki késő estére tervez programot.

Allergiás tünetek és aktuális figyelmeztetések

Az allergiások számára enyhébb napok következnek, mivel a parlagfű és más gyomok pollenszintje csökkenő tendenciát mutat, de a párás, ködös reggelek fokozhatják a légúti irritációkat. Ezért a pollenérzékenyeknek ajánlott reggel elkerülni a szabadban való hosszabb tartózkodást. A Magyar Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján jelenleg nincsenek érvényben riasztások sem esőre, sem erős szélre vonatkozóan egyik vármegyében sem.