promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: oltári nagy hír, 25 fok lesz ebben az országrészben Magyarországon

Időjárás: oltári nagy hír, 25 fok lesz ebben az országrészben Magyarországon

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Kisebb fordulattal jó idő lesz, ennek az időjárás-előrejelzésnek sokan fognak örülni.

Csapadék után egy kis melegedés.

Változik az időjárás az elkövetkező napokban, ez pedig sok jót ígér a hűvös időszak után.

Az elmúlt időszakban csapadékos időjárásban volt részünk az ország nagy részén, nagyon sok országrészben pedig bőven esett eső az elmúlt napokban. Az eső mellett pedig rendre terítéken voltak a záporok és a zivatarok is, és az ég is maradt bórus. Ám most egy kisebb változás következik ismét, melegedés indul az országban, a hőmérséklet pedig nagyon kellemes lehet.

Vége a szürkeségnek.

Egyelőre tehát egy kicsit fellélegezhetünk majd, ami a csapadékot és a hűvös időt illeti. Már vasárnap is sokan tapasztalhatták, hogy a felhőzet felszakazodik, és a bórus idő helyébe a napsütés lép. És most kicsit majd ez maradt velünk is. A 20 fokos hőmérsékletet is átlépjük az ország nagy részén, valahol pedig majd még 25 fok is lehet ebben az időszakban.

Hétfőn országszerte a napsütésé a főszerep.

Délies áramlással érkezik majd a kellemes légtömeg Magyarországra.

Keleten és északkeleten lehet felhős az ég a hét első napján, de számottevő csapadékra nem kell majd számítani ezekben az országrészekben sem. Az Időkép arról ír az időjárás-jelentésben, hogy délen és délnyugaton a 25 fokot is elérjük majd.

De mégis melyik lehet a héten a legmelegebb nap?

Az Időkép arról ír az időjárás-előrejelzésben, hogy előreláthatólag a legmelegebb nap a hét folyamán az a csütörtök lesz majd. 26-27 körüli maximumokat is mérhetünk majd a legmelegebb tájakon hazánkban.

Így hódít majd teret a változás Magyarország területén, szemléletes videó mutatja a meleg légtömegek érkezését: