
A rakott krumpli titkos összetevője, ami teljesen új világot nyit meg előtted
Olvass tovább...
Ha ezt is beleteszed, garantált lesz a siker, mindenki imádni fogja a rakott krumplidat!
„Összedobok egy rakott krumplit ebédre” – aki hallotta már valaha ezt a mondatot, az valószínűleg evett is már igazán jó rakott krumplit, hiszen akinek a kisujjában van a nagymama receptje, annak nem okozhat nehézséget az elkészítése.
Igen ám, csakhogy nem mindenki ennyire szerencsés, az innen-onnan összeszedegetett receptek ugyanis nem biztos, hogy megfelelnek az ízlésünknek, hiszen a rakott krumplira is igaz: ahány ház, annyi szokás.
Olvass tovább...
Az egyikről nemrég már szó esett nálunk, ez pedig a 30%-os habtejszín, amivel elkerülhetjük a rakott krumpli egyik legnagyobb hibáját, a szárazságot. Hiába tökéletes ugyanis a krumpli-tojás-kolbász arány, ha spórolunk a tejföllel, vagy tovább a sütőben marad, könnyen kiszáradhat az ételünk lelke, utólag pedig nem tudunk ezen segíteni, így jobb megelőzni egy kis tejszínnel.
Az ízvilágot feldobhatjuk fokhagymával és kakukkfűvel, a fűszerezésben csak az ízlésünk szabhat határt, kísérletezhetünk vele kedvünkre. De van még egy összetevő, amivel érdemes megpróbálkozni és garantáltan sikert aratunk vele!
Olvass tovább...
Ez pedig nem más, mint a zsemlemorzsa. A dolgunk csak annyi, hogy a prézlit kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezt a felkarikázott krumplival összekeverjük, és a szokásos módon rétegeljük. Fontos, hogy a szokásosnál több tejfölt tegyünk rá, mivel a prézli beissza – így elkerülhetjük a már korábban említett kiszáradást – ide kattintva elérhető a székely recept.
Sok „legfinomabb” rakott krumpli receptet találni, szinte mindegyikben vannak apróbb különbözőségek, a lényege viszont ugyanaz, legyen minél krémesebb, és ízletesebb. Nálatok melyik a nagy kedvenc, mutatunk egy népszerű receptet, de ezt is variálhatjuk kedvünkre!