
A rakott krumpli titkos összetevője, ami teljesen új világot nyit meg előtted
Olvass tovább...
Sokan szemétnek nézik, pedig valódi csemege.
Egyre nagyobb szerepet kap az emberek életében a tudatosság, ami megmutatkozik a konyhában is. A zero waste mozgalmak (a lehető legkevesebb szemét termelése) a magyar háztartásokba és beszivárogtak, ráadásul a növekvő élelmiszerárak is arra sarkallják az embereket, hogy az ételeket a legutolsó morzsáig hasznosítsák. Az például köztudott, hogy a kávézacc igazi csodaszer, mégis sokan kukába dobják. Mostani cikkünkben szintén egy jobb sorsra érdemes alapanyagot mutatunk be, ami a legdrágább fűszerekkel is felveszi a versenyt, az emberek nagy része mégis szemétnek nézi.
Olvass tovább...
Ez első ránézésre nem tűnik túl esztétikusnak és emiatt elterjedt az a teljesen téves információ, hogy ez nem is fogyasztható. Ennél nagyobbat viszont nem is tévedhetnénk: a kemény állag ugyanis az ízén mit sem ront, arról nem is beszélve, hogy az aranyáron mért sajtból jóval több ételt tudunk elkészíteni, ha a parmezán kemény kérgét is felhasználjuk.
Ez a remek alapanyag kiváló tésztaszószokba, rizottókba, húsok fűszerezésére és igazi titkos hozzávalója lehet a krumplipürének is, amivel mesebeli ízt varázsolhatunk ebbe a sokak által unalomig ismert köretbe.
Olvass tovább...
A krumplipürét a jól ismert módon kell elkészíteni, egy apró csavarral: a tejjel és a vajjal együtt hozzáadjuk a még meleg kumplimasszához a parmezánsajt kérgét is, majd amikor felolvadt, akkor lehet fogyasztani. Az íze így nagyon intenzív lesz, remekül passzol bármilyen főételhez.
A tökéletes krumplipüré mindenkinek mást jelent: van aki a könnyű, krémes, már-már habos állagot részesíti előnyben, van aki szerencsendiót is reszel bele, míg más a tejszínre esküszik a sima tej helyett. Itt bemutatunk egy tökéletes variációt, akár ezt is el lehet készíteni sajtos formában is:
Forrás: Dívány