
A fél ország imádja, mégis lekerült a magyar éttermek étlapjáról
Olvass tovább...
Filléres hozzávalótól lesz pihe-puha és ízletes a magyarok kedvenc desszertje.
Magyarországon a palacsintára mindenki esküszik. Esküszik, hogy még a legizgágább gyereket is le lehet vele szerelni. Esküszik, hogy az ő testvére/anyukája/nagymamája/ süti a legfinomabbat az egész világon. Esküszik, hogy csak az ő receptje az, amivel nem ragad le a tészta. Esküszik, hogy kell bele zsiradék. Esküszik bele, hogy nem is kell hozzá szóda, csak csapvíz. És valóban: ahány ház, annyi szokás. A palacsintakészítésnek hazánkban széles körben elterjedt, de nem egységes, hanem változatos hagyománya van.
Olvass tovább...
Az, hogy kinek milyen palacsintasütővel melyik recept az, ami igazán bevált, talán mindegy is. Talán a legfontosabb a várt siker, és az elégedettséget okozó üres tányérok. Most megpróbáltunk utánajárni. hogy mégis mi lehet az a receptúra és anyaghányad, amivel garantált lehet a siker. Az Érdekes Magazin jóvoltából pedig egy olyan titokra leltünk a hozzávalók tekintetében
A nevéhez méltóan érdekes cikkeket felvonultató honlapon találtuk meg az eddigi talán legkülönlegesebb palacsinta elkészítési módot, amit valaha olvastunk. Az Érdekes Magazin titkos hozzávalója nem csak pihe-puhává, de még pluszban ízesebbé is varázsolja a magyarok kedvenc desszertjét. A szokásos összetevőkön (liszt, tojás, tej, vaj, só, cukor, szénsavas víz) túl még egy különleges adalékot is tartalmaz.
Olvass tovább...
Ez az egyetlen ráadás összetevő egy olyan különleges dolog, mint a pudingpor. Az alaprecept szerint két csomagra lesz szükségünk a hagyományos alap, vaníliás pudingporból. Ezt minden boltban megvehetjük, a nagy áruházláncok sajátmárkás termékei akár már szinte fillérekért a mieink lehetnek, de egy márkásabb és minőségibbnek számító példányért akár már több száz forintot is elkérnek a gyártók.
Valószínűleg a palacsintánk, és végül az elfogyasztók még hálásabbak lesznek az odaadásunkért. Jelen cikk írója kipróbálta természetesen az Érdekes magazin receptjét, és a családtagjai által többszörösen igazolást nyert, hogy valóban érdemes pudingporral felütni a hagyományos palacsinta receptjét. Amelynek a lényege az, hogy felezésre kerül a liszt mennyisége, lévén azt váltja ki a pudingpor.
Nagyrészt kukoricakeményítőn alapszik, ehhez adnak színezéket (mesterségeset vagy természeteset), illetve különböző ízesítő aromákat, illetve az ízfokozás gyanánt egy kevéske sót. Bármilyen meglepő, de természetes vaníliából sem túl sok leledzik a legtöbb poralapú termékben, csupán csak aroma. Ezért is érdemes megnézni a zacskók hátulján az összetevők listáját.
A Street Kitchen szerint ez a tökéletes palacsinta: