promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Förtelmes dolgot tett a világhírű magyar ételre, kiborult az internet

Förtelmes dolgot tett a világhírű magyar ételre, kiborult az internet

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Az eleve bizarrnak tartott étellel még furcsább dolgot tett.

A magyar gasztronómiától sok külföldinek elkerekedett már a szeme, abban azonban viszonylag nagy a nemzetközi egyetértés is, hogy ízekben igazán jók vagyunk, még akkor is, ha néhány receptünk meglehetősen nehéz ételeket eredményez.

Szokás is azon viccelődni, hogy a magyarok mindent kirántanak, bundáznak, még a tejet is, ugyanakkor azt tegyük hozzá gyorsan, hogy ez számos más nemzetnél is régi szokás, gondoljunk csak a rántott húsra (pontosabban a bécsi szeletre), ami az osztrákok egyik legfontosabb nemzeti ételének számít.

De mi a helyzet a kenyérrel?

Természetesen azt is szeretjük beleforgatni tojásba, majd serpenyőbe dobni, kevés jobb reggeli van egy szelet bundás kenyérnél, friss paradicsommal, papírikával, hagymával tálalva.

Míg idehaza inkább sósan esszük, esetleg némi fűszerrel, addig külföldön előszeretettel fogyasztják édesen is, most mégis inkább Magyarországhoz kötötték utóbbi változatot, ami valószínűleg itthon sokaknál kiverné a biztosítékot.

Cukorral hintett bundás kenyér

Egy külföldi videós ugyanis elkészítette a tradicionális magyar reggelit, ki nem hagyva a rendkívül eredeti hungry – Hungary „viccet”, majd az egyik szeletre váratlanul fahéjas cukrot szórt!

Azt hihetnénk, hogy ez szentségtörés, ám érdemes megjegyezni, hogy a franciák a bundás kenyér édes verzióját is előszeretettel fogyasztják, sőt, vajas-cukros karamellszószban is megforgatják, ami után porcukrot szórnak rá és különböző gyümölcsökkel tálalják. Igazi kalóriabomba, szó se róla.

A fahéjas-cukros verzió ehhez képest még semmiségnek tűnik, vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, de természetesen azokat is megértjük, akik inkább maradnának az egyszerű változat mellett, mellé sok friss zöldséggel, ami egy fokkal így egészségesebb is.