promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Megváltó Krisztus szobra már 90 éve öleli magához Rio de Janeiro városát – Tudj meg mindent a világ hét új csodájának egyikéről!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma 90 éve avatták fel Rio de Janeiróban a Megváltó Krisztus szobrát, amit 2007-ben a világ hét új csodájának egyikének neveztek meg.

1931. október 12-én ünnepélyes keretek között felavatták Rio de Janeiróban a Megváltó Krisztus szobrát, amit Heitor da Silva Costa 1921-es, Brazília függetlenségének 100. évfordulójának alkalmából készített pályaműve alapján alkottak meg 1926-tól egészen 1931-ig.

Az art deco stílusban megálmodott műalkotás a Corcovado-hegyen helyezkedik el, 30 méter magas és nagyjából 1000 tonnás. Párizsban csinálták meg a darabjait, amiknek a fő szerkezeti elemeit vasbetonból öntötték, a külső borításukhoz pedig jó ellenálló-képességű zsírkövet használtak – az anyagokat pedig Svédországból szerezték a készítők.

A Megváltó Krisztus szobra évente 1,8 millió turistát vonz Rio de Janieróba, 2007. július 7-én pedig hivatalosan is beválasztották a világ hét új csodája közé – nézd meg galériánkat a bámulatos építményről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás