promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nincs többé egyedül Lagzi Lajcsi, kiderült, kire számíthat a legnagyobb bajban is

Nincs többé egyedül Lagzi Lajcsi, kiderült, kire számíthat a legnagyobb bajban is

Borítókép:  RTL
Celeb & Bulvár
Kategória fejléc

A pletykák szerint hamarosan újra képernyőn is láthatjuk Lagzi Lajcsit. 

Nem várt segítség és új kezdet Galambos Lajos számára

Galambos Lajos, közismert nevén Lagzi Lajcsi, a közelmúltban váratlanul meglepő támogatásra lelt, miközben reintegrációs őrizetben tölti büntetését. A mulatós sztár, aki a 2023-ban kezdődött börtönbüntetését tölti áram-, víz- és gázlopás miatt, jelenleg nyomkövetővel otthonában tartózkodik, és csak külön engedéllyel hagyhatja el birtokát​.

Az áramlopási ügy előzményei

Galambos Lajost 2015-ben tartóztatták le, amikor feleségével együtt áram- és vízlopás vádjával indítottak ellene eljárást. Az ügy éveken át húzódott, míg végül 2022-ben három és fél év börtönbüntetésre ítélték, valamint közügyektől való eltiltásra és több millió forintos pénzbírságra kötelezték. A vád szerint Galambos több helyszínen, köztük saját birtokán és egy tatai lakóparkban, illegálisan vételezett energiát. Felesége azonban később felmentésre került minden vádpont alól​.

2023 áprilisában vonult be a baracskai börtönbe, ahol 14 hónapot töltött, mielőtt megkapta a reintegrációs őrizet lehetőségét. Ezzel most otthonában, nyomkövetővel a lábán tölti le a büntetés hátralévő részét. A reintegrációs őrizet alatt hetente kétszer hagyhatja el lakhelyét, például orvosi kezelések vagy bevásárlások céljából​.

A barátság újraéledése és az önzetlen segítség

Galambos életének ezen szakaszában egy régi ismerős, Lengyel Attila zenész kollégája kereste fel őt váratlanul, hogy segítséget nyújtson neki. Attila két fiával több mint 400 kilométert utazott a Felvidékről, hogy segítsenek a mulatós sztár birtokán a mindennapi feladatokban. Ez a nem várt gesztus mélyen meghatotta Galambost, aki elmondása szerint az utóbbi időszakban sokkal kevesebb támogatást és figyelmet kapott, mint korábban. Lajcsi bevallotta, hogy a börtönből való szabadulás után azzal kellett szembesülnie, hogy korábbi ismerősei közül sokan elfordultak tőle​.

A két zenész nemcsak a fizikai munkában talált közös nevezőt, hanem zenei együttműködés is formálódott köztük. A közös munka során új dalokat kezdtek el írni, ami Lajcsi számára különösen fontos volt ebben a nehéz időszakban​.

A reintegrációs őrizet kihívásai és lehetőségei

Bár Galambos Lajos most újra otthon lehet, a reintegrációs őrizet szabályai szerint továbbra is szigorúan korlátozott a mozgása. Nyomkövetővel ellenőrzik, és hetente csak kétszer hagyhatja el otthonát. A zenész számára ez az időszak kettős jelentőségű: egyrészt fizikai szabadsága korlátozott, másrészt lehetőséget kapott arra, hogy újjáépítse kapcsolatait és újra beilleszkedjen a társadalomba​.

Az önzetlen támogatás és a zenei együttműködés azonban Lajcsi számára reményt hozott: új barátokra talált, és a közös zenei tervek új lendületet adtak életének, miközben folytatja a nehéz reintegrációs időszakot.

forrás: Blikk