promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen Ákos vagyonokat érő solymári palotája, a Bonanza Banzai korábbi frontemberének kertje Magyarország egyik legkülönlegesebb pontja

Ilyen Ákos vagyonokat érő solymári palotája, a Bonanza Banzai korábbi frontemberének kertje Magyarország egyik legkülönlegesebb pontja

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Celeb & Bulvár
Kategória fejléc

Több tíz év munkájával valósította meg álmát, ritka felvételt készítettek a házról. 

A magyar könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb alakja Kovács Ákos, aki nagyjából 30 éve színesíti a hazai palettát. Különleges, újító látásmódja senkit nem hagy idegen: igazi feketeöves rajongókkal rendelkezik, ehhez érten pedig jócskán vannak olyanok is, akik előszeretettel bírálják munkásságát. Lehet szeretni, lehet utálni, de az biztos, hogy igen sok minden rakott le az asztalra, így népszerűségét nem lehet és nem is feltétlenül kell vitatni. Különlegessége abban rejlik, hogy zenéje ugyanúgy szól a mai fiataloknak, mint azoknak, akik 30 éve Ákost hallgatnak: tehát több generációt is remekül meg tud szólítani.

Hiába a több évtizedes pályafutás, ötleteknek még most sincs híján, nemrégen jelent meg ugyanis új albuma, mely a Metropolis címet viseli.

Az alkotás igen grandiózus és hihetetlen látványtervekkel dolgoztak a borítón: a lemezeken sok új és izgalmas dal is helyet kapott, hiszen egy dupla kiadásról van szó. Ákos érthetően igen büszke a végeredményre, több műsorba is szívesen beszélt arról, hogy mi inpirálta, mit jelent neki ez a lemez és jövőbeli terveiről is szót ejtett.

A lemezt büszkén mutatta meg egyik interjúztatója, Abaházi Csaba oldalán:

Korábban azonban még valamiről nagyon büszkén nyilatkozott: ez pedig az otthona volt.

Az régóta köztudott, hogy Ákos Solymáron találta meg azt a helyet, ahol családjával együtt le akart horgonyozni, hosszú évek óta helyi lakosok már. Korábban egy Solymár történéseivel foglalkozó blognak adott interjút arról, hogy miért különleges ez a hely, valamint, hogy mennyi teendő volt azzal, hogy az általuk választott ház végül tökéletes családi otthonukká váljon.

Már önmagában a ház elhelyezkedése is csodálatos, ugyanis Kerekhegy egyik legszebb részére építkeztek, ami egy igen különleges helyszín.

Az interjú felvezetéséből kiderül, hogy Solymár legszebb része ez: állandó a madárcsicsergés, a napsütés és a fák dús lombkoronája öleli körbe. A telek lenyúlik egészen az Ördögárokig, de még a Pilisi Parkerdő méregzöld rengetegébe is könyedén át tudnak sétálni. A kilátás pazar, a fa terméskőből épült, hatalmas teraszokkal és még egy csodás falépcső is helyet kapott a birtokon.

Érdekes, hogy Ákosék egy ismerős által kerültek Solymárra: volt egy eladó telek, amit ismerősnek szerettek volna eladni, így jutottak hozzá egy északi fekvésű birtokhoz. Ám az időjárás nem kedvezett nekik, míg véletlenül fel nem fedezték, hogy a déli oldalon mennyivel kellemesebb a klíma és mivel a helyszínbe beleszerettek, így nem is gondolkoztak sokáig: vettek egy telket a melegebb, napsütésesebb oldalon.

A lakásban természetesen egy stúdió is helyet kapott és kiemelt figyelmet fordítottak a kertre is. Gyermekbaráttá és biztonságosság tették a környezetet, melyre a hegyoldali elhelyezkedés miatt különösen szükség volt. Több fa és bokor már ot volt, mikor beköltöztek, ezekre nagyon vigyáztak.

A házat két évig tervezték és az építkezés is több évbe telt, amíg végül elnyerte mostani, tökéletes alakját, amelyet minden ízében a család igényeire igazítottak. A birtokon több szobor és faragvány is helyet kapott.

Időnként látogatóik is akadnak: rengeteg féle madár fészkel a kertben, de más vadak is megfordultak náluk, hogy az ízletes gyümölcsfákról lakmározzanak.

Mivel Ákos félti a magánéletét, így házáról kevés felvétel készült, ám egyet ide kattintva lehet megtekinteni:

Forrás: Solymári Blog