promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az ATV-től kirúgott Puzsér Róbert meglepő vállalkozásba kezdett: igazi sereget gyűjtött maga köré

Az ATV-től kirúgott Puzsér Róbert meglepő vállalkozásba kezdett: igazi sereget gyűjtött maga köré

Borítókép:  Profimedia
Celeb & Bulvár
Kategória fejléc

Nem véletlenül azon a helyen kapta a Majka által sokat emlegetett pofont.

Puzsér Róbert új élete

Puzsér Róbert nemrégiben elvesztette az egyik legismertebb műsorát, az "Önkényes Mérvadó" című műsort, amelyet az ATV elkaszált. Ennek következtében a publicista főállású munkája megszűnt, és mostantól az Inga és saját online csatornája, a Szélsőközép adja a fő bevételi forrását. Puzsér elmondta, hogy a változás nehézségei ellenére az új szerepben, mint vállalkozó és kulturális szervező, kiteljesedhet, és végre olyan projekteket valósíthat meg, amelyek régóta foglalkoztatták​.

„Épphogy csak elkezdtem vállalkozni, és munkavállalóként máris kirúgtam magam alól a sámlit, ami nem vall bölcsességre, de talán időszerű, hogy a munkavállalói létből végre átvergődjek a médiagyártói oldalra”

– fogalmazott Puzsér az egyik interjújában. A publicista egyáltalán nem tart a csődtől, és azt mondja, hogy a bevételüket folyamatosan visszaforgatják a helyszín fejlesztésébe és az új programokba​.

Puzsér Róbert és az Inga Kávéház: Egy új kulturális központ születése

2024 augusztusában nyitotta meg kapuit a budapesti Tűzoltó utcában az Inga Kávéház, amely nem csupán egy szokványos vendéglátóhely, hanem egy igazi kulturális központ is. Puzsér Róbert, a közismert publicista és műsorvezető, Zaránd Péter kampányszakértővel együtt álmodta meg és valósította meg ezt a különleges helyet, amely kávézó, kocsma és kulturális tér is egyben. Az Inga nemcsak a klasszikus kávéházi funkciókat látja el, hanem rendszeres előadásokat, beszélgetéseket, színházi produkciókat és kiállításokat is szervez, ezzel új színt hozva a budapesti kulturális életbe​.

A projekt háttere és célja

Az Inga megnyitása mögött nemcsak egy új üzleti vállalkozás, hanem egy hosszú távú kulturális küldetés is meghúzódik. Puzsér Róbert elmondása szerint a kávézót nem a profitszerzés céljával hozták létre, hanem egy olyan kulturális közeg megteremtésére törekedtek, ahol az emberek szabadon beszélgethetnek, vitatkozhatnak és megoszthatják gondolataikat a művészetekről, közéletről vagy éppen filozófiáról. Az Inga napi két rendezvényt tervez, amelyek között helyet kapnak közéleti viták, irodalmi estek, képzőművészeti kiállítások és színházi előadások is.

A kultúrkocsma programjai és jövőképe

Az Inga Kávéház augusztusi nyitását követően már az első hónapban számos ismert művésszel és közéleti személyiséggel szerveztek beszélgetéseket és előadásokat. Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton közös műsora, az "Apu azért iszik, mert te sírsz!" volt az első, amely elindította az Inga programsorozatát. A hely célja, hogy olyan kulturális központtá váljon, amely a budapesti közönség számára egyfajta polgári találkozópontként szolgál​.

Az Inga nemcsak a helyi közönség, hanem a szélesebb magyar kulturális élet számára is új lehetőségeket kínál. Puzsér célja, hogy a helyszínen futó programokat online is közvetítsék, így elérve azokat is, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményeken. Az előadások és viták mellett művészeti galériát és színházi teret is kialakítottak, ezzel biztosítva, hogy minden művészeti ág otthonra találhasson az Ingában​.

Merre tovább?

Puzsér Róbert számára az Inga Kávéház egy új fejezetet jelent a karrierjében. A hely nem csupán a személyes bevételeinek forrása, hanem egy olyan tér, ahol valóra válthatja mindazt, amit a magyar közélet és kultúra érdekében szeretne elérni. Az Inga jövője szorosan összefonódik Puzsér személyes küldetésével: egy olyan közösségi teret szeretne létrehozni, ahol a szabad gondolkodás, a kritikai szemlélet és a magas színvonalú művészet találkozik​.

forrás: Pénzcentrum